Ricoh voor vijfde jaar “Leader” in Gartner's 'Magic Quadrant voor Managed Print and Content Services'

Ricoh wordt beoordeeld op basis van de volledigheid van haar visie en haar uitvoeringsvermogen

Vilvoorde – Ricoh is geplaatst in het “Leaders”-quadrant van Gartner’s “Magic Quadrant for Managed Print and Content Services Worldwide”. Het is voor de vijfde keer op rij dat Ricoh de kwalificatie van ‘Leader’ heeft gekregen van Gartner.

Dit jaar werd het Magic Quadrant voor Managed Print Services (MPS) uitgebreid met Managed Content Services (MCS). Gartner omschrijft deze als een uitgebreide oplossing voor het stroomlijnen en optimaliseren van bedrijfscommunicatie door klanten advies en software te bieden en te helpen met implementaties. Volgens Gartner: “Magic Quadrant-leaders bieden MPS en MCS aan een gevarieerde en brede klantengroep, verspreid in heel de wereld, en dus moeten ze ook daadwerkelijk overal ter wereld kunnen optreden.  Ze moeten niet alleen over de vaardigheden beschikken om vandaag de dag MPS en MCS te kunnen leveren, ze moeten ook blijk geven van knowhow en initiatief en over de nodige middelen beschikken om zich voor te bereiden op de MPS en MCS van morgen.. Typisch voor leaders is dat ze de volledige waaier van MPS uitbreiden met een grote variatie aan diensten die een toegevoegde waarde bieden.

Ricoh’s Managed Document Services optimaliseren en beheren  de analoge en digitale informatie-infrastructuur van bedrijven.  Door middel van een intensieve analyse brengt Ricoh in kaart hoe een organisatie deze informatie raadpleegt, gebruikt en bewaart. Ze identificeert hierbij ook ondoelmatigheden in het verwerken en beheren van informatie. Op basis van deze inzichten bepaalt Ricoh een strategie om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van de klanten, met inbegrip van documentprocessen en de optimalisatie van het printerpark.

De service teams van Ricoh implementeren daarna de oplossing en helpen de klanten om met de gevolgen om te gaan. Dankzij deze diensten van Ricoh wordt informatie sneller beschikbaar, aanpasbaar, opzoekbaar, begrijpelijk, draagbaar en herbruikbaar, waardoor ze voor de klanten een toegevoegde waarde krijgt.

“Wij geloven dat onze positionering in het Gartner Magic Quadrant dit jaar onze strategische investeringen, de methodologie van onze diensten en de voortdurende verbeteringen van ons assortiment bekrachtigt”, zegt Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium & Luxembourg. ‘Of het nu is via het beheer van de printprocessen van onze klanten, het stroomlijnen van hun bedrijfsprocessen, of de optimalisatie van hun IT-omgeving, we blijven hen de opties leveren die ze nodig hebben om succesvol te kunnen inspelen op een bedrijfswereld die voortdurend verandert.”

Ga voor meer informatie over Ricoh's dienstenportfolio naar http://www.ricoh.be/nl/services-solutions/index.aspx

 

| Over het Magic Quadrant |

De onderzoeksmethodologie van Gartners Magic Quadrant biedt een grafische concurrentiële weergave van de positionering van vier types van leveranciers van technologie in de snelgroeiende markten Leiders, Visionairen, Nichespelers en Uitdagers.  Als onderzoekspartner bieden de Critical Capabilities-notities van Gartner meer inzicht in de capaciteit en de relevantie van IT-producten en diensten van leveranciers, gebaseerd op specifieke gebruikscases of cases op maat.

Gartner beveelt geen van de leveranciers, producten of services die worden vermeld in zijn onderzoekspublicaties.  Ook adviseert Gartner technologiegebruikers niet aan om alleen de leveranciers te kiezen met de hoogste ratings of een andere benaming. De onderzoekspublicaties van Gartner bevatten de mening van het onderzoeksinstituut en zijn geen statement. Gartner geeft geen garanties, expliciet of impliciet, over deze research, ook niet over de handelskwaliteiten of geschiktheid voor een bepaald doel.

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2014 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.195 miljard yen (ongeveer 21.3 miljard USD). 

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

 

 

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel