Ricoh’s Clickable Paper genomineerd voor de FutureBook Innovation Awards 2014

Ricoh’s Clickable Paper™, de interactieve printoplossing die de wereld van het drukwerk harmonieus verbindt met de digitale wereld via een mobiele app, is genomineerd voor de Booksellers’ FutureBook Innovation Awards 2014.

Ricoh Clickable Paper kan zowat elk deeltje van een drukwerk interactief maken dankzij het innovatieve gebruik van beeldherkenningssoftware. Uitgevers kunnen op deze manier op dezelfde golflengte blijven als hun mobiele consument, die alsmaar vaker een beroep doet op mobiele toestellen. . Eerder dit jaar meldde TechCrunch dat consumenten nu 2 uur en 42 minuten per dag doorbrengen op hun mobiele apparaten[i].

Clickable Paper omvat Rich Media-links die naar alle mogelijke soorten content leiden: foto’s, video’s, websites, e-commerce-portals, sociale netwerken en zelfs naar bepaalde acties zoals iemand bellen, , een e-mail sturen of een kaart openen via een smartphone. Gebruikers kunnen de gratis app downloaden via AppStore of Google Play en krijgen dan toegang tot digitale content door geprinte afbeeldingen te scannen.

Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg, zegt: “Ik ben blij dat Clickable Paper genomineerd is voor de FutureBook Innovation Awards. Vóór Clickable Paper was een QR-code de meest populaire optie om geprinte en digitale content  samen te brengen, maar deze lelijke en weinig aantrekkelijke codes zijn ook extreem beperkt. Clickable Paper geeft in slechts één klik toegang tot meerdere links zoals productinformatie, reviews, downloadbare extra’s en nog veel meer. De technologie heeft werkelijk de verbeelding van uitgevers geprikkeld en we hopen in de komende zes maanden nog enkele spannende partnerships te kunnen aankondigen.”

Julian Barnwell, CEO van Barnwell Print die Clickable Paper gebruikt, zegt: “We hebben in het verleden vaak gewerkt met QR-codes, dus toen we vorig jaar Ricoh’s Clickable Paper-oplossing ontdekten, zagen we meteen een enorm potentieel. Clickable Paper is een intelligenter en dynamischer product dan de QR-technologie: eigenlijk is het een QR-code op steroïden. Het overtreft de QR-code op het gebied van interactiviteit. Dankzij Clickable Paper kunnen publicaties gebruikt worden als portals om te lezers te leiden naar  extra informatie of entertainment via smartphones, tablets of andere mobiele apparaten.”

De winnaars zullen aangekondigd worden op de Bookseller’s FutureBook Conference die doorgaat op 14 november 2014 in het Queen Elizabeth Conference Centre in London. Het event zal gepresenteerd worden door Tom Weldon, CEO van Penguin Random House UK.

Voor meer informatie: www.ricohclickablepaper.com.


[1] http://techcrunch.com/2014/04/01/mobile-app-usage-increases-in-2014-as-mobile-web-surfing-declines/

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2014 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.195 miljard yen (ongeveer 21.3 miljard USD). 

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel