Salon Energies+, van 15 tot en met 17 november in het WEX in Marche-en-Famenne: programmatie van conferenties

Dinsdag 22 oktober 2013 — Brussel, 22 oktober 2013 – Het salon Energies+ opent zijn deuren in het WEX in Marche-en-Famenne van 15 tot en met 17 november. De thema’s die aan bod zullen komen, zijn duurzaam bouwen, energiebesparing en ecomobiliteit dankzij de aanwezigheid van zo’n 180 exposanten maar ook door een reeks conferenties over deze onderwerpen. De bezoekers kunnen dit jaar ook deelnemen aan een vijftiental presentaties over LED-verlichting, het afdichten van huizen, fotovoltaïsche energie, verwarming of het verminderen van het energieverbruik.

Conferenties voor iedereen    

De conferenties draaien rond de hoofdthema’s namelijk ecomobiliteit, duurzaam bouwen en energiebesparing. Ze zullen geleid worden door professionals, die ofwel al aanwezig zijn als exposanten gedurende het salon of die speciaal komen om hun producten, projecten, technieken,… te presenteren. De conferenties gaan door op twee locaties die binnen de tentoonstellingshal zelf hiervoor speciaal zijn ingericht. Elke conferentie zal gevolgd worden door een getuigenis zodat de bezoekers zich een compleet beeld kunnen vormen van de voorgestelde problematiek. De conferenties gaan door in het Frans.

Op het programma (onder voorbehoud)
VRIJDAG 15 NOVEMBER (conferenties voor professionelen)
    Conferentiezaal 1(zaal 1e verdieping)
•    11u – 13u: “Verminderen van het energieverbruik in de industrie”. Mogelijke pistes om het verbruik te verminderen en de verwachte winsten voor elke oplossing
o     Inleiding: “Goede energiepraktijken in de industrie”, Mathieu Barthelemy (URE Process Facilitator)
o     “Denkpistes, oplossingen en verwachte winsten voor verwarming, koeling, airconditioning, elektromotorische kracht”, Gérald Senden (Gérant, SENSE)
o     “Getuigenis: de optimalisatie van de productie van een industriële carrosserie”, Pierre Adam (Administratie, AZ Partners)
•    14u – 17u30: “Ventilatie tijdens de renovatie”. Bijeenkomst op initiatief van de Clusters CAP2020 en Eco-construction
o     “Principe van ventilatie: wetgeving en normatief kader”, Christophe Delmotte (CSTC)
o     “Soorten verbouwingen en opsomming van gebreken”, Pr. Jean-Marie Hauglustaine
o     “Rondetafel over de keuze aan ventilatietechnieken”, getuigenissen over realisaties
o     “Presentatie van de resultaten van de enquête, gerealiseerd door de leden van de twee clusters”
o     Oproep tot participatie aan de reflectie over ventilatie met de clustergroepen 

    Conferentiezaal 2 (ruimte loungepaleis 2)

•    11u – 12u: “De hybride warmtepomp, de eco-intelligente verwarming”, Stéphane Lhonneux (Business Development Manager, DAIKIN)
•    14u – 15u: “E-PAC, een ingenieuze combinatie tussen een mechanisch gecontroleerd ventilatiesysteem en een klassieke warmtepomp”, Dominique Hanneuse (commercieel afgevaardigde, ELSINGOR) en Yvan Feraux (commercieel verantwoordelijke, ELSINGOR)
•    15u15 – 16u: “Opleiding, certificaten en labels voor installateurs: de nieuwigheden van 2014 op vlak van hernieuwbare energie”, Hugues Latteur (Coördinator, QUEST FOR QUALITY)
•    16u15 – 17u: “De uitdagingen van de EBP en de invloed op onze keuzes voor eengezinswoningen en collectief wonen”, David Maréchal (ALDES)
•    17u15 – 18u: “Pelletketels op lage temperatuur = laag verbruik”, Denis Jeanmoye (MERALUX)

ZATERDAG 16 NOVEMBER
    Conferentiezaal 1 (zaal op 1e verdieping)
•    14u30 – 15u30: “De VMC met Canadese putten en geïntegreerde verwarming op biomassa in één enkele technologie”, André Pirenne (Gérant, PSO)
•    16u – 17u: “Is fotovoltaïsche energie altijd rendabel?”, Michel Huart (APERe)
•    17u – 18u: “100% hernieuwbaar: de oplossing voor morgen”, Michel Huart (APERe)

    Conferentiezaal 2 (ruimte loungepaleis 2)
•    10u – 12u30: “Het opslaan van hernieuwbare elektriciteit”, Joseph Famerée (vice-president, LES COMPAGNONS D’EOLE asbl) en Eric Verlaet
•    15u – 16u15: “Mijn huis in goede gezondheid, luchtdicht maar goed geventileerd”, André Baivier (ISOPROC INNOVISO)

ZONDAG 17 NOVEMBER
    Conferentiezaal 1 (zaal op 1e verdieping)
•    11u30 – 12u15: “LED-verlichting: de huidige situatie en trends op de markt (oplossingen voor de noden op de markt van LED-verlichting en de voordelen van LED)”, Alain Willems (Business Development Manager, Lighting TECONEX)
•    14u – 15u: “Verwarming op biomassa en certificaten: pellets, miscanthus,…”, Christelle Mignon (verantwoordelijke voor het bio-energieproject, VALBIOM asbl) en Laurent Somer (verantwoordelijke voor het bio-energieproject, VALBIOM asbl)
•    15u30 – 16u30: “Kachel-ketel: hout of pellets? Bijkomende of belangrijkste oplossing?”, Denis Jeanmoye (MERALUX)

    Conferentiezaal 2 (ruimte loungepaleis 2)
•    15u30 – 16u30: “Hoe je elektrische wagen overal opladen en zonder beperkingen?”, David Colette (ZE-MO)

 

Een toegangskaart reserveren

Het salon Energies+ is toegankelijk voor zowel particulieren als professionelen en wil een antwoord geven op hun vragen en hen zo goed mogelijk adviseren. Het salon wil zo compleet mogelijk zijn en ontvangt enkel zorgvuldig geselecteerde exposanten die erkend zijn in hun domein. Hoogtepunten zijn onder andere de aanwezigheid van BMW en Daikin. Renault en Tazzari bieden de bezoekers de mogelijkheid om de laatste nieuwe modellen van hun elektrische wagens gratis te testen. Dit is dé kans bij uitstek om kennis te maken met de nieuwste technologische evoluties op het gebied van ecomobiliteit! Bezoekers kunnen hun gratis testrit met de Twizy, de Zoe of de Kangoo van Renault, en ook die met de Be ZZ van Tazzari online reserveren. De programmatie van de conferenties en de inschrijving hiervoor zijn integraal terug te vinden op de site van Energies+. Elke toegangskaart is persoonlijk en staat op naam. Met hun kaart kunnen bezoekers zich ook identificeren bij het bezoek aan de beurs. Het reserveren van toegangskaarten dient eveneens via de website te gebeuren: http://www.energiesplus.be/guestcode. Wie zijn kaart voor 8 november bestelt, geniet trouwens van 50% korting!

 

PRAKTISCHE INFORMATIE SALON ENERGIES+

Datum: van 15 tot 17 november 2013

Openingsuren: 

  • Vrijdag 15 van 10u00 tot 20u00
  • Zaterdag 16 van 10u00 tot 19u00
  • Zondag 17 van 10u00 tot 19u00

Adres:      Wallonie Expo – WEX
                Rue des deux Provinces 1 
                6900 Marche-en-Famenne

Tarief: € 10 (geldig voor 3 dagen) / -18 jaar: gratis

Parking: gratis
gratis shuttledienst van en naar de treinstations van Marche-en-Famenne en Marloie