Saxo Bank hernieuwt vertrouwen in Riis Cycling voor 2014

Donderdag 10 oktober 2013 — Brussel, 10 oktober 2013 - Saxo Bank, de specialist in online traden en beleggen, hernieuwt en versterkt zijn steun als hoofdsponsor van Riis Cycling voor 2014. Saxo Bank geeft het team zo de kans om het volgende seizoen in de beste omstandigheden voor te bereiden.

Saxo Bank blijft Riis Cycling ook helpen bij het zoeken naar een nieuwe co-sponsor. Zo kan het team nog hoger mikken voor 2014. Tot dan zal Saxo Bank als enige sponsor van het team fungeren. 

Saxo Bank is al sinds 2008 Partner van Riis Cycling en de beslissing om dit engagement nog een keer te hernieuwen, is ingegeven door de commerciële opportuniteiten die deze sponsoring met zich meebrengt. Deze nieuwe blijk van erkenning vanwege Saxo Bank is ook een gevolg van de duidelijke wil om het team te ondersteunen.

Kim Fournais en Lars Seier Christensen, co-stichters en co-CEO’s van Saxo Bank, gaven de volgende toelichting: 

“In de financiële sector is de wielersport intussen populairder dan golf. Beheerders van hedge funds zoals makelaars of traders springen vandaag veel meer dan vroeger zelf in het zadel. Een partnership tussen Saxo Bank en dit team is altijd al van strategisch belang geweest, en nu is dat meer dan ooit het geval.”

"Als er al commerciële redenen zijn die ons aanzetten om dit team te sponsoren, dan is dat ook zo omdat onze waarden nauw aansluiten bij die van het team van Bjarne Riis. Passie, toewijding en teamwork laten ons toe om onze doelen te bereiken, zowel in de wielersport als bij Saxo Bank.”

Bjarne Riis, de teammanager, is zeer tevreden over dit akkoord en zei het volgende:

“Ik ben trots en verder ben ik Saxo Bank zeer dankbaar voor deze hernieuwde, nog belangrijkere steun. Dat is een teken dat Saxo Bank een commercieel belang blijft zien in sponsoring van ons team en blijft geloven in ons werk. Deze aankondiging, toch een bewijs van een sterk partnership op lange termijn, geeft ons de mogelijkheid om op het allerhoogste niveau actief te blijven en tegelijk te zoeken naar nog een partner voor de toekomst. Nieuwe partnerships uitbouwen kost tijd, maar ik ben ervan overtuigd dat we op de juiste weg zitten.”

 


Over Saxo Bank Belgium

Opgericht in 1992 door Kim Fournais en Lars Seier Christensen, is Saxo Bank (www.saxobank.com) de specialist in online trading en beleggingen, die haar cliënten de mogelijkheid biedt om hun portefeuille van financiële activa te beheren via SaxoTrader, SaxoWebTrader en SaxoMobileTrader. Als Europese bank sinds 2001 is Saxo Bank vandaag uitgegroeid tot de tweede grootste bank in Denemarken op vlak van beurswaarde en is het wereldleider op gebied van Forex. Saxo Bank telt meer dan 120 White Label Clients, duizenden IB’s (introducing brokers) en honderdduizenden klanten in meer dan 180 landen. Saxo Bank realiseerde in 2011 een nettobankproduct van 475 miljoen € (83 miljoen € nettoresultaat) en voert voor gemiddeld 20 miljard dollar transacties uit per dag. Saxo Bank, waarvan de hoofdzetel zich in Kopenhagen bevindt, heeft vestigingen in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland, Singapore, Spanje, Australië, Japan, China, Italië, Dubai, Tsjechië, Nederland, Rusland en België.

Sinds de start in oktober 2011 is Saxo Bank Belgium ingeschreven bij de Nationale Bank van België (de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be). Ze stelt particulieren, banken en makelaars in staat om te beleggen in deviezen, FX-opties, Forward FX, CFD’s voor aandelen/indexen/grondstoffen en andere derivaten, via haar online beleggingsplatformen. De beleggingsplatformen zijn beschikbaar rechtstreeks via Saxo Bank of via een netwerk van internationale partners. Saxo Bank Belgium behoort voor 100% toe aan de Deense Saxo Bank.