Saxo Bank nieuwe partner van het Lotus F1 Team

Maandag 20 januari 2014 — Brussel, 20 januari 2014 - Saxo Bank, specialist in online trading en beleggen, is trots om zijn nieuw partnership aan te kondigen met het Lotus F1 team.

Dankzij dit akkoord heeft Saxo Bank nu een bevoorrechte relatie met het Lotus F1 team, net zoals als alle andere partners, waaronder Microsoft, Clear, Rexona (Unilever) en Coca-Cola Company.

Om dit partnership gepast in te zetten, wordt een demowagen van Lotus een hele week lang tentoongesteld in de hoofdzetel van Saxo Bank in Hellerup (Kopenhagen).

Eric Boullier, verantwoordelijke van het Lotus F1 team, geeft toelichting:

“We zijn uiteraard zeer tevreden over deze samenwerking met Saxo Bank. De trading-specialist toonde eerder al aan sport te willen ondersteunen, bijvoorbeeld via de sponsoring van een wielerploeg op hoog niveau, Team Tinkoff-Saxo. Saxo Bank zet nu een nieuwe en proactieve stap via dit nieuwe partnership en wij hopen op een lange en vruchtbare samenwerking.”

In ene gezamenlijke verklaring, lieten Kim Fournais en Lars Seier Christensen, co-stichters en CEO’s van Saxo Bank, het volgende weten:

“Saxo Bank is zeer tevreden dat het zijn sportieve activiteiten kan diversifiëren, en wij wensen zo banden aan te halen met twee van de meest populaire sportdisciplines ter wereld. De filosofie en ambitie van Saxo Bank gaan in dezelfde richting als die van het Lotus F1 Team. Dit team is uitgegroeid tot een uitdager in een discipline die wordt gedomineerd door grote spelers. Wij hopen vandaag een sleutelpartner van Lotus F1 Team te worden en zullen hen het nieuwe seizoen voor de volle 100% steunen.”

Dit nieuwe partnership in de F1-wereld bevestigt het engagement van Saxo Bank in de sportwereld. De bank steunt al sinds 2008 de wielerploeg Tinkoff-Saxo in de UCI PRoTour, en Riis Cycling (vandaag Tinkoff Sport). 

 

Over Saxo Bank Belgium

Opgericht in 1992 door Kim Fournais en Lars Seier Christensen, is Saxo Bank (www.saxobank.com) de specialist in online trading en beleggingen, die haar cliënten de mogelijkheid biedt om hun portefeuille van financiële activa te beheren via SaxoTrader, SaxoWebTrader en SaxoMobileTrader. Als Europese bank sinds 2001 is Saxo Bank vandaag uitgegroeid tot de tweede grootste bank in Denemarken op vlak van beurswaarde en is het wereldleider op gebied van Forex. Saxo Bank telt meer dan 120 White Label Clients, duizenden IB’s (introducing brokers) en honderdduizenden klanten in meer dan 180 landen. Saxo Bank realiseerde in 2011 een nettobankproduct van 475 miljoen € (83 miljoen € nettoresultaat) en voert voor gemiddeld 20 miljard dollar transacties uit per dag. Saxo Bank, waarvan de hoofdzetel zich in Kopenhagen bevindt, heeft vestigingen in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland, Singapore, Spanje, Australië, Japan, China, Italië, Dubai, Tsjechië, Nederland, Rusland en België.

Sinds de start in oktober 2011 is Saxo Bank Belgium ingeschreven bij de Nationale Bank van België (de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be). Ze stelt particulieren, banken en makelaars in staat om te beleggen in deviezen, FX-opties, Forward FX, CFD’s voor aandelen/indexen/grondstoffen en andere derivaten, via haar online beleggingsplatformen. De beleggingsplatformen zijn beschikbaar rechtstreeks via Saxo Bank of via een netwerk van internationale partners. Saxo Bank Belgium behoort voor 100% toe aan de Deense Saxo Bank.