Saxo Bank opent vestiging in Brazilië en versterkt aanwezigheid in Zuid-Amerika

Woensdag 2 oktober 2013 — Brussel, 2 oktober 2013 - Saxo Bank, de specialist in online trading en beleggingen, kondigde vandaag de opening van een nieuwe vestiging aan in São Paulo (Brazilië) nadat het een licentie kreeg van de Braziliaanse centrale bank.

Saxo Bank is reeds aanwezig in Uruguay om particuliere beleggers in Zuid-Amerika en Panama bedienen en met een bijzondere aandacht op institutionele zaken binnen de Spaanstalige markten. Omdat Braziliaanse fondsbeheerders steeds vaker op zoek zijn naar manieren om hun fondsen te diversifiëren, zal het nieuwe kantoor in São Paulo zich vooral richten tot institutionele klanten door hen een toegang te bieden tot een brede waaier aan producten. 

Het kantoor zal geleid worden door Pedro Borges, voormalig directeur bij Orey Financial, een Portugese speler in de sector van financiële diensten. Borges heeft meer dan 15 jaar werkervaring in financiële markten en heeft een uitgebreide vakkennis in elektronische trading, hedge funds en businessontwikkeling.

Pedro Borges, hoofd van Saxo Bank Brazil, zei:
“Brazilië, dat het WK Voetbal organiseert in 2014 en de Olympische Spelen in 2016, is tegenwoordig meer dan een groeimarkt. Het is een bloeiende economie die de financiële sector winstgevende opportuniteiten biedt. Het is van cruciaal belang dat Saxo Bank aanwezig is in de grootste economie van Zuid-Amerika. De nieuwe vestiging zal een toegang bieden tot financiële producten wereldwijd via een online platform en onze doelstelling is om de partner bij uitstek te worden voor institutionele klanten die in internationale producten wensen te investeren.” 

Kim Fournais en Lars Seier Christensen, co-stichters en CEO’s van Saxo Bank, verklaarden samen: 
“De noden van Zuid-Amerikaanse klanten zijn veranderd en werden de laatste jaren steeds ingewikkelder. Dankzij onze tools en technologie zijn we ervan overtuigd dat we zeer goed geplaatst zijn om aan de alsmaar groeiende vraag van deze investeerders te kunnen beantwoorden. Saxo Bank opende in 2012 een vestiging in Uruguay voor Zuid-Amerikaanse particuliere beleggers. De opening van een vestiging in dit opwindende en snel ontwikkelende land is een logische stap in de uitbreiding van onze aanwezigheid in de regio en we zijn er dan ook zeer blij mee.”

Lars Seier Christensen zal een toespraak geven tijdens het openingsevent en zal ook toelichten welke diensten Saxo Bank aanbiedt tijdens een hedge funds conferentie in Bas des Arts, São Paulo op donderdag 3 oktober 2013: www.saxobank.com.br/conferenciabrasil
 

Over Saxo Bank Belgium

Opgericht in 1992 door Kim Fournais en Lars Seier Christensen, is Saxo Bank (www.saxobank.com) de specialist in online trading en beleggingen, die haar cliënten de mogelijkheid biedt om hun portefeuille van financiële activa te beheren via SaxoTrader, SaxoWebTrader en SaxoMobileTrader. Als Europese bank sinds 2001 is Saxo Bank vandaag uitgegroeid tot de tweede grootste bank in Denemarken op vlak van beurswaarde en is het wereldleider op gebied van Forex. Saxo Bank telt meer dan 120 White Label Clients, duizenden IB’s (introducing brokers) en honderdduizenden klanten in meer dan 180 landen. Saxo Bank realiseerde in 2011 een nettobankproduct van 475 miljoen € (83 miljoen € nettoresultaat) en voert voor gemiddeld 20 miljard dollar transacties uit per dag. Saxo Bank, waarvan de hoofdzetel zich in Kopenhagen bevindt, heeft vestigingen in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland, Singapore, Spanje, Australië, Japan, China, Italië, Dubai, Tsjechië, Nederland, Rusland en België.

Sinds de start in oktober 2011 is Saxo Bank Belgium ingeschreven bij de Nationale Bank van België (de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be). Ze stelt particulieren, banken en makelaars in staat om te beleggen in deviezen, FX-opties, Forward FX, CFD’s voor aandelen/indexen/grondstoffen en andere derivaten, via haar online beleggingsplatformen. De beleggingsplatformen zijn beschikbaar rechtstreeks via Saxo Bank of via een netwerk van internationale partners. Saxo Bank Belgium behoort voor 100% toe aan de Deense Saxo Bank.