Saxo Bank uitgeroepen tot “Best Outsourcing Provider” bij de Sell-side Technology Awards 2014

Brussel, 16 april 2014 - Saxo Bank werd bekroond tot Best Outsourcing Provider tijdens de Sell-side Technology Awards.

Deze prijsuitreiking werden in het leven geroepen als erkenning voor toonaangevende technologieleveranciers. De procedure is gebaseerd op een analyseerbare methodologie en daarnaast de input van een achtkoppige jury, bestaande uit CIO’s binnen de investeringssector, consultants en hoge kaderleden van Waters magazine.

Saxo Bank was in 2001 een pionier van White Label partnerships en sindsdien groeide het aantal partners uit de investeringssector gestaag aan en groeide deze activiteit uit tot de belangrijkste van de bank. Alleen al in 2013 vernieuwden 10 banken hun klantentechnologie en productaanbod door dit uit te besteden aan het multi-asset beleggingsplatform en de risico-management technologie van Saxo Bank. Meer dan 100 financiële instellingen, waaronder 20 met internationale activiteiten, gebruiken Saxo Bank als beleggingsplatform.

Matteo Cassina, Executive Vice President van Saxo Bank, zei: “Saxo Bank blijft de voorkeurspartner voor financiële instellingen die hun beleggingstechnologie willen vernieuwen of vervangen. Ons succes schuilt in onze mogelijkheid om een brede waaier aan oplossingen te bieden die overeenstemmen met de beleggingsnoden van onze klanten. Dit innovatieve aanbod in combinatie met ons inkomstendelingsmodel, stelt onze klanten in staat om hun beleggingssystemen te vernieuwen zonder enige investering vooraf. Nu technologie steeds belangrijker wordt voor de winstgevendheid van banken, verwachten we dat de vraag naar ons White Label aanbod nog verder zal toenemen.” 

Voor meer inlichtingen over de institutionele beleggers click hier : http://be.saxobank.com/nl/institutionele-beleggers/

 

Over Saxo Bank Belgium

Opgericht in 1992 door Kim Fournais en Lars Seier Christensen, is Saxo Bank (www.saxobank.com) de specialist in online trading en beleggingen, die haar cliënten de mogelijkheid biedt om hun portefeuille van financiële activa te beheren via SaxoTrader, SaxoWebTrader en SaxoMobileTrader. Als Europese bank sinds 2001 is Saxo Bank vandaag uitgegroeid tot de tweede grootste bank in Denemarken op vlak van beurswaarde en is het wereldleider op gebied van Forex. Saxo Bank telt meer dan 120 White Label Clients, duizenden IB’s (introducing brokers) en honderdduizenden klanten in meer dan 180 landen. Saxo Bank realiseerde in 2011 een nettobankproduct van 475 miljoen € (83 miljoen € nettoresultaat) en voert voor gemiddeld 20 miljard dollar transacties uit per dag. Saxo Bank, waarvan de hoofdzetel zich in Kopenhagen bevindt, heeft vestigingen in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland, Singapore, Spanje, Australië, Japan, China, Italië, Dubai, Tsjechië, Nederland, Rusland en België.

Sinds de start in oktober 2011 is Saxo Bank Belgium ingeschreven bij de Nationale Bank van België (de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel,www.nbb.be). Ze stelt particulieren, banken en makelaars in staat om te beleggen in deviezen, FX-opties, Forward FX, CFD’s voor aandelen/indexen/grondstoffen en andere derivaten, via haar online beleggingsplatformen. De beleggingsplatformen zijn beschikbaar rechtstreeks via Saxo Bank of via een netwerk van internationale partners. Saxo Bank Belgium behoort voor 100% toe aan de Deense Saxo Bank. 

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel