Start it @KBC gaat van start in Brussel en kondigt zijn eerste ‘Start-up-café’ aan

Brussel – Start it @KBC, een start-up-incubator die actief is in Antwerpen, Hasselt, Leuven en Gent, werpt zich nu ook op Brussel, in samenwerking met BetaGroup. Het eerste ‘Start-up-café’ zal vanaf april start-ups en mentoren met elkaar in contact brengen.

 

Start it @KBC is al aanwezig in Antwerpen, Hasselt, Leuven en Gent. Nu strijkt het ook neer in Brussel om zijn diensten voor start-ups aan te bieden aan Brusselse ondernemers. Ze hanteren hierbij hetzelfde principe als in de andere steden, zegt Lode Uytterschaut, oprichter van Start it @KBC: “Start it wil ‘early stage start-ups’ van bij de eerste pasjes helpen met de ontwikkeling en uitbouw van hun project. Het doel is ontmoetingen mogelijk te maken, banden te smeden en te fungeren als  springplank voor wie met innoverende en schaalbare projecten komt.

Start it @KBC werkt in Brussel samen met BetaGroup en steunt op zijn kennis van het terrein om start-ups via tal van communicatiekanalen te bereiken, zoals Lode Uytterschaut uitlegt: “Het partnership met BetaGroup creëert een win-winsituatie. We worden er allebei beter van. BetaGroup is een zeer belangrijke actor in Brussel en zal ons helpen bekend te worden bij de inwoners van de hoofdstad.

In concreto

De aangeboden methodes hebben hun nut al bewezen in de andere steden: begeleiding door mentoren van Start it @KBC, coaching door experts uit verschillende branches, netwerken en een hoop evenementen waar men topondernemers uit alle mogelijke richtingen kan ontmoeten. Die begeleiding duurt maximaal anderhalf jaar.

En de prijs? Kantoren, coaching, evenementen, ontmoetingen, Start it @KBC neemt alles voor zijn rekening. Dat wordt allemaal mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen de verschillende partners, zoals Cronos, iMinds, Accenture, Mobile Vikings, Flanders DC, KBC en met de academische partners.

Eerste ‘Start-up-café’

Het eerste evenement in Brussel zal een ‘Start-up-café’ zijn, op 22 april in de Bravo Bar, welbekend bij Brusselaars. Het principe? Lode Uytterschaut: “Vier zwaargewichten uit de wereld van het bedrijfsleven ontmoeten start-ups gedurende 20 minuten. Ze kunnen hun project presenteren en enkele minuten van gedachten wisselen met de aanwezige experts, die hen adviseren en hen een bepaalde richting uit sturen.”

 

Op deze eerste bijeenkomst zal louter beau monde te zien zijn!

Jean Zurstrassen

Medestichter van Skynet toen er nog geen internetdiensten bestonden voor ondernemingen en particulieren. Als pionier heeft hij ook mee de Keytrade Bank helpen oprichten, het eerste online tradingplatform. Twintig jaar al stelt hij zijn expertise ten dienste van vernieuwende technologische projecten.

 

Bruno Wattenbergh

Door zijn lange ervaring in het zakenleven als consultant, manager en leider bij zowel particuliere als overheidsbedrijven heeft Bruno Wattenbergh een scherpe blik op de sector van het ondernemerschap. Hij is onder meer de oprichter van Impulse – Brussels Enterprise Agency, het aanspreekpunt voor ondernemers in Brussel. Hij doceert MBA en Specialized Master aan de Solvay Business School of Entrepreneurship & Strategy en laat elke ochtend op Bel RTL zijn licht schijnen over zakelijke onderwerpen.

 

Alain Heureux

Als succesrijk ondernemer heeft Alain Heureux sinds 1987 veel bedrijven opgericht en geleid (CPM, Virtuology, Tagora, Kaméléon, Your Own Lab). Hij richtte The Egg op in het centrum van Brussel om een plek te hebben waar creativiteit, innovatie en technologie gestimuleerd worden. Verder lanceerde hij Creative Ring om broedplaatsen voor creativiteit in Europa met elkaar te verbinden.

 

Cédric Donck

Cédric Donck is een ervaren ondernemer die verschillende start-ups heeft opgericht in de internet- en communicatiesector. Sinds 2011 is hij ook business angel en heeft hij geïnvesteerd in een aantal start-ups in België en in het buitenland. Cédric Donck is ook Entrepreuneurship Professor aan de Solvay Business School, UBI en ISCAM. Hij publiceerde het boek Pimento Map over de analyse van businessmodellen.

 

Geïnteresseerde start-ups die rechtstreeks feedback willen krijgen van klasse-ondernemers, doen er goed aan om deze unieke kans te grijpen en zich in te schrijven. Elke start-up krijgt twintig minuten de tijd met de persoon van zijn keuze, voor zover mogelijk.

Net als in de andere steden waar het programma loopt, zullen er meer evenementen komen. Binnenkort komt er ook een Pitch Day om de Brusselse deelnemers aan Start it @ KBC te selecteren.

 

Praktische informatie:

Datum: 22 april 2015 van 20u tot 22u.

Plaats: Bravo Bar, Aalststraat 7 – 1000 Brussel.

Inschrijvingen: https://startitkbc.youcanbook.me/

 

| Over Start it @KBC |

Start it @KBC is een early stage incubator met als missie het ondersteunen en promoten van vroeg ondernemerschap in België. Sinds november 2013 vinden almaar meer innovatieve start-ups met een schaalbaar idee hun weg naar de KBC-toren in Antwerpen. Intussen heeft Start it @KBC ook een vaste stek in Gent, Leuven en Hasselt. Dankzij een uniek partnership tussen Accenture, Flanders DC, Cronos, iMinds, Mobile Vikings, Universiteit Antwerpen & KBC, kunnen gepassioneerde ondernemers er, naast gratis huisvesting, rekenen op coaching, opleiding, netwerking en een hele hoop fun. Ondertussen groeit deze krachtige community voortdurend aan met experten, mentors en nieuwe start-ups. Via de website startit.be kunnen start-ups zich inschrijven: ze dienen hun idee in waarna het door experten wordt geëvalueerd. Geselecteerde start-ups worden uitgenodigd voor een pitch en de avond zelf nog weten ze of ze er bij zijn.

Meer inlichtingen: http://www.startit.be/

 

| Over BetaGroup |

BetaGroup, opgericht in 2008, is een non-profitorganisatie en een gemeenschap die zich ten doel stelt ondernemers en start-ups uit de tech/websector met elkaar in contact te brengen.

Met meer dan 8.200 leden brengt BetaGroup mensen samen die gepassioneerd zijn door internet, nieuwe technologie, e-marketing en online media. Van studenten tot beleggers, over ontwikkelaars, grafisch ontwerpers en e-marketeers biedt BetaGroup start-ups en ondernemers een platform.

Meer inlichtingen: http://betagroup.be/

 

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel