Start it @KBC strijkt neer in Brussel: Pitch Day, Startup Café en vestiging in de Europese Wijk

Brussel – Start it @KBC schakelt naar de hoogste versnelling in Brussel: de eerste Pitch Day komt eraan, het derde Startup Café, een samenwerking met BetaGroup, en in september vestigen we ons in het Pericles-gebouw in de Wetenschapsstraat. 

Meer dan vijftien Brusselse ondernemers hebben zich ingeschreven voor de eerste ‘Pitch Day’ op 5 juni om er hun project te verdedigen. Als ze geselecteerd worden hebben ze de kans om deel te nemen aan het begeleidingsprogramma Start it @KBC. Vanaf september zullen de Brusselse start-ups worden verwelkomd in een ruimte van 400 m² in het Pericles- gebouw in de Wetenschapsstraat, het hart van de Europese wijk.

Patrick Van Loij, die fervent gelooft in start-ups en hun dynamiek, gaat over het programma in Brussel. In november 2013 maakte hij deel uit van het oprichtingsteam van Start it @KBC. Hij ziet de komst naar Brussel als een logische stap in de ontwikkeling van het programma: “Het ligt voor de hand dat Start it @KBC in Brussel zou neerstrijken. Er zijn hier veel dynamische start-ups.  We kunnen haast niet wachten tot september om het programma te lanceren en de eerste geselecteerde start-ups te verwelkomen. We zullen tientallen werkposten tot onze beschikking hebben, zowel vaste als mobiele, vergaderzalen, ontspanningsruimten, meeting corners, samenwerkingsruimtes met uiteraard alle nodige ondersteuning...”

Derde ‘Startup Café’

In afwachting worden starters uitgenodigd om deel te nemen aan het derde ‘Startup Café’ op 11 juni in het Brussels Art Institute in Anderlecht. Het principe is eenvoudig: van 20 tot 22 uur praten vijf ervaren ondernemers telkens 20 minuten met starters over hun project en geven ze feedback en advies.

Lode Uytterschaut, mede-initiatiefnemer van Start it @KBC, merkt op: “Om Start it @KBC in Brussel te lanceren hebben we besloten om leuke evenementen zoals het Startup Café te organiseren waar start-ups een eerste duwtje in de rug kunnen krijgen. Dit is maar een eerste stap, voor we in september echt onze intrek nemen in Brussel.”

Deze derde editie van het Startup Café vindt plaats in het Brussels Art Institute van Jan De Cock, een plek die de deelnemers zeker zal inspireren.

 

Zoals op de eerste twee edities zijn de experts van hoog niveau! Op het programma van deze derde editie:

Omar Mohout

Al jaren stelt Omar Mohout zijn ervaring ten dienste van start-ups. Hij is mentor van verschillende programma’s, zoals het Founder Institute, IdeaLabs, de Virtuology Academy en het Microsoft Innovation Center. Hij is gespecialiseerd in het ontwikkelen van strategieën van klantenwerving, prijsstelling en lancering van starters.  Hij is ook hoogleraar ondernemerschap aan de Antwerp Management School.

Ramon Suarez

Ramon Suarez zweert bij coworking. Sinds bijna vijf jaar is hij de stichter en manager van Betacowork in Etterbeek. Maar hij werkt ook mee aan programma’s om starters te ondersteunen in hun ontwikkeling zoals Startups.be of Betagroup, en ook aan de European Coworking Assembly, waarvan hij sinds enkele maanden voorzitter is.

Jurgen Ingels

Jurgen Ingels, onlangs nog uitgeroepen tot ‘ICT Personnality of the Year’ door het magazine Data News, is een ervaren ondernemer. Hij werkt in de sector van de financiële technologie, en verkocht onlangs Clear2Pay, gespecialiseerd in elektronisch betalingsverkeer. Sinds verschillende jaren staat hij Belgische start-ups met raad en daad bij in hun ontwikkeling en fondsenwerving.

Leo Exter

Leo Exter is de grondlegger van WeStartup, een sociaal netwerk met meer dan 4.500 leden in 87 landen. Het doel? Een platform bieden waar start-ups nieuwe kansen vinden, om een netwerk op te bouwen en feedback te krijgen van andere ondernemers. Hij is ook lid van HealthStartup, medeoprichter van BetaInvest en van BizCamp Belgium. Hij is regelmatig betrokken bij Startup Weekends. Onlangs is hij begonnen met Hackatons.be.

Jan De Cock

Jan De Cock is een veelzijdig kunstenaar. Hij wordt beschouwd als een van de pioniers van in situ gemaakt monumentaal beeldhouwwerk. Hij is ook ondernemer en oprichter van het Brussels Art Institute, dat jonge kunstenaars ontvangt en hun een omgeving biedt om hun talenten te ontplooien.

 

We vragen geïnteresseerde starters met klem zich in te schrijven om advies te krijgen van deze vooraanstaande ondernemers. Elk starter krijgt 20 minuten de tijd om met de persoon van zijn keuze te praten, afhankelijk van diens beschikbaarheid.

 

Praktische informatie:

Datum: 11 juni 2015 van 20 tot 22 uur.

Plaats: Brussels Art Institute – Auguste Gevaertstraat 15 – 1070 Brussel

Inschrijvingen: https://startitkbc.youcanbook.me/

 

Wilt u Patrick Van Loij of Lode Uytterschauten, de organisatoren van Start it @KBC, ontmoeten? Contacteer ons om een interview te regelen, we helpen u graag verder!

 

 

Over Start it @KBC |

Start it @KBC is een early stage incubator met als missie het ondersteunen en promoten van vroeg ondernemerschap in België. Sinds november 2013 vinden almaar meer innovatieve start-ups met een schaalbaar idee hun weg naar de KBC-toren in Antwerpen. Intussen heeft Start it @KBC ook een vaste stek in Gent, Leuven en Hasselt. Dankzij een uniek partnership tussen Accenture, Flanders DC, Cronos, iMinds, Mobile Vikings, Universiteit Antwerpen & KBC, kunnen gepassioneerde ondernemers er, naast gratis huisvesting, rekenen op coaching, opleiding, netwerking en een hele hoop fun. Ondertussen groeit deze krachtige community voortdurend aan met experten, mentors en nieuwe start-ups. Via de website startit.be kunnen start-ups zich inschrijven: ze dienen hun idee in waarna het door experten wordt geëvalueerd. Geselecteerde start-ups worden uitgenodigd voor een pitch en de avond zelf nog weten ze of ze er bij zijn.

Meer inlichtingen: http://www.startit.be/

 

Over BetaGroup |

BetaGroup, opgericht in 2008, is een non-profitorganisatie en een gemeenschap die zich ten doel stelt ondernemers en start-ups uit de tech/websector met elkaar in contact te brengen.

Met meer dan 8.200 leden brengt BetaGroup mensen samen die gepassioneerd zijn door internet, nieuwe technologie, e-marketing en online media. Van studenten tot beleggers, over ontwikkelaars, grafisch ontwerpers en e-marketeers biedt BetaGroup start-ups en ondernemers een platform.

Meer inlichtingen: http://betagroup.be/

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel