Succesvolle beurs Energies +: exposanten tevreden over de hoge kwaliteit van de contacten

Donderdag 21 november 2013 — Brussel, 21 november 2013 – De beurs Energies +, die gespecialiseerd is in duurzaam bouwen, energiebesparingen en ecomobiliteit, sloot de deuren na een zevende editie die erg gesmaakt werd. Hoewel het bezoekersaantal licht daalde (iets meer dan 21.000 bezoekers in drie dagen), was het doelpubliek op de afspraak. De exposanten beklemtonen de kwaliteit van de contacten die tijdens de beurs gelegd werden. De organisatoren maken al melding van een wachtlijst voor 2014, waaruit blijkt dat de interesse van de bedrijven voor dit mooie uitstalraam groeit.

Ook dit jaar toonden publiek en beroeps veel enthousiasme voor de thema’s die de beurs Energies + na aan het hart liggen. Zowel voor duurzaam bouwen, energiebesparingen als ecomobiliteit speurden evengoed particuliere als professionele bezoekers de  12.000m² van Wallonie Expo (Wex) in Marche-en-Famenne af, op zoek naar de juiste partners om hun projecten concreet vorm te geven. De exposanten benadrukken dan ook de kwaliteit van de bezoekers die vaak met een welbepaald doel voor ogen komen, zodat ze contacten kunnen aanknopen en tal van projecten op stapel zetten. Naast particulieren bestaat het publiek ook uit professionals die de nieuwigheden komen ontdekken. Het is dan ook een uitgelezen kans om op één plek de vertegenwoordigers van tal van merken te ontdekken en te ontmoeten die aan de top staan op de markten van duurzaam bouwen, energiebesparing en ecomobiliteit.

Tevreden exposanten…

Het familiebedrijf Burneco dat pelletketels produceert, is duidelijk: “Wij doen al mee aan de beurs sinds de eerste editie.  De jaargang 2013 was echt een zeer goed jaar voor ons. We hebben veel potentiële klanten ontmoet. Eén van de sterke punten van Energies + is de kwaliteit van deze contacten. De mensen komen niet toevallig naar hier. Ze hebben echt interesse voor energiebesparingen, ze zoeken welbepaalde producten, adviezen van professionals en oplossingen die aangepast zijn aan hun projecten.”

Steenbakkerij Vandersanden nam voor het eerst deel aan de beurs. Het bedrijf heeft de grootste aandacht voor de milieu-impact van zijn producten en stelde naast zijn gamma gevelstenen ook een isolatiesysteem voor dat volgens Régine Vanopdenbosch op veel belangstelling kon rekenen: “Ons isolatiesysteem trok heel wat bezoekers naar de stand. Zowel beroeps als particulieren. We hebben zeer veel contacten gelegd met mensen die naar ons kwamen met doelgerichte vragen, met energiebesparende projecten in het hoofd. Dat is beslist een typisch kenmerk van deze beurs. We zijn opgetogen over ons succes. We zullen trouwens weer van de partij zijn in 2014.”

Een ander thema van de beurs, ecomobiliteit, was dit jaar erg in trek met de aanwezigheid op de beurs van een aantal autoconstructeurs, bedrijven die actief zijn in elektrische herlaadoplossingen of in de elektriciteitscycli. BMW maakte gebruik van het lanceringsweekend van zijn gloednieuwe BMWi3 om de wagen ook op de beurs voor te stellen. Een stand, die zeker aansloeg, volgens Pieter-Jan Scheir, E-Mobility & BMW i Marketing Coordinator: “We zijn zeer tevreden over ons weekend. We hadden twee wagens en we hebben 80 mensen een korte testrit kunnen aanbieden. En dat viel in zeer goede aarde, want op zaterdagmiddag waren alle testritten voor het weekend al volgeboekt. Natuurlijk ging het om een nieuwe auto, de eerste elektrische BMW, wat altijd nieuwsgierigheid wekt, maar we kregen ook veel aanvragen van prijsoffertes van het publiek en zelfs van andere exposanten.”

… en opgetogen organisatoren!

Een teken dat niet mis te verstaan is: een recordaantal exposanten schreef zich al in voor de editie 2014. En nieuwe merken lieten al weten dat ze er volgend jaar ook bij willen zijn. De wachtlijst wordt dus langer en meteen is er meer verscheidenheid in het aanbod van de beurs. En daar kan de organisatrice van de beurs, Perrine Gracz, alleen maar blij om zijn: “De reacties die we zowel van de exposanten als van de bezoekers kregen, zijn erg positief. We zijn zeer tevreden over deze zevende editie van de beurs. De bezoeker die naar hier komt, doet dat inderdaad zeer gericht en we willen hem dan ook een hele keur van beroeps aanbieden die hem de antwoorden kunnen geven die hij zoekt en om contacten te leggen waar iedereen mee gediend is. Dit algemene enthousiasme motiveert ons om aan een editie 2014 te werken die nog boeiender en geslaagder is.”

Kom erbij op FACEBOOK: https://www.facebook.com/SalonEnergiesPlus

Volg ons op TWITTER: https://twitter.com/Energiesplus