Succesvolle ShortRent-dienst van Ricoh Belgium uitgebreid tot heel Europa

Vilvoorde – Ricoh Belgium biedt sinds 2010 een ‘ShortRent’-dienst aan waarmee klanten IT-apparatuur en printuitrusting kunnen leasen voor een beperkte tijd, van één dag tot enkele maanden of zelfs enkele jaren. De te huur aangeboden apparaten gaan van printers of multifunctionals tot computers (vaste of draagbare) en tablets tot meer indrukwekkende oplossingen zoals projectoren of de Interactive Learning Table. Na het regelrechte succes van deze dienst in België, in het bijzonder bij staatsbezoeken aan ons land, zal de ShortRent-dienst binnen de Ricoh Group nu tot heel Europa worden uitgebreid.

De keuze van de grootsten

ShortRent is de dienst voor korte verhuur van  uitrusting van Ricoh Belgium, in 2010 exclusief in België opgezet voor een testperiode. Sindsdien hebben teams van verschillende staatshoofden, onder wie Barack Obama, en verschillende hoge ambtenaren van deze dienst gebruik gemaakt tijdens hun verblijf in ons land om hun tijdelijke kantoren uit te rusten met uitstekende printers en multifunctionals.

De ideale oplossing voor evenementen

Maar de service heeft ook groot succes bij grote evenementen, zoals het Autosalon dat jaarlijks in Brussels Expo gehouden wordt. Op het Salon dit jaar zijn niet minder dan 46 apparaten ter beschikking gesteld van  11 autofabrikanten om hun stand uit te rusten, zodat bezoekers datasheets, catalogi en andere informatie kunnen afdrukken. Suzuki zag het nog grootser en huurde een interactieve tafel, een grote horizontale multipoint tablet met aanraakscherm, waarvan een hele groep mensen – klanten, bijvoorbeeld – tegelijk gebruik kan maken.

Voor het Autosalon 2015 had Ricoh de software van de interactieve tafel gepersonaliseerd en geprogrammeerd  volgens de wensen van Suzuki;  op een interactieve en aantrekkelijke manier communiceren met bezoekers en klanten,  voornamelijk met behulp van foto’s, mood boards, interactieve games, enz. Concreet: de bezoekers  gebruikten de interactieve tafel om heel wat informatie te raadplegen, zoals foto’s of de website van het bedrijf, om ter  plaatse brochures uit te printen of per e-mail direct naar zichzelf te sturen, of om  hun kans te wagen een testrit te winnen.

Gezien de vele verzoeken sinds de lancering van de ShortRent dienst en de unaniem positieve feedback van klanten, zal de ShortRent-dienst in 2016 worden uitgebreid tot heel Europa.

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2015 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.231 miljard yen (ongeveer 18.5 miljard USD). 

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

Contacteer ons
Sophie Lambert Senior Communication Consultant, Blue Chilli
Sophie Lambert Senior Communication Consultant, Blue Chilli
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel