TCL Communication, eigenaar van het merk ALCATEL ONETOUCH, opent zijn 5G open onderzoekslab in Frankrijk

TCL Communication boekt vooruitgang in de vernieuwing van het mobiele gebeuren en opent zijn 5G-onderzoekslab in Frankrijk, zoals past bij zijn open innovatiestrategie

TCL Communication Technology Holdings Limited (‘TCL Communication’; HKSE beurscode: 02.618) kondigde vandaag de opening aan van zijn 5G onderzoekslaboratorium in Frankrijk. Als zuivere apparatenproducent en leider van het marktsegment voor betaalbare smartphones ziet TCL Communication het als zijn plicht om verder bij te dragen aan de vernieuwing van de sector.

5G zal naar verwachting een belangrijke bijdrage leveren aan de komende verbonden samenleving dankzij zijn volkomen nieuwe communicatiemogelijkheden. Met name van toestellen wordt verwacht dat ze een nieuwe rol zullen krijgen in de 5G-context, doordat ze slimmer, veelvormiger en cognitiever zullen zijn. TCL Communication is vastbesloten om zijn steentje bij te dragen aan dit verhaal. Als leider in het ontwerpen van consumentenelektronica is TCL Communication in de positie om het gebruik van 5G-apparaten en -diensten te democratiseren door ervoor te zorgen dat de nieuwe technologie betaalbaar is en voldoet aan alle verwachtingen van de eindgebruikers. In deze context heeft TCL Communication besloten zijn permanente innovatie-inspanningen nog aan te zwengelen door zijn 5G-onderzoeksprogramma uit te breiden.

Het Franse 5G open onderzoekslab is een nieuw onderdeel van het netwerk van TCL Communications Innovation Labs, waartoe ook zijn “broedprogramma’s” in Frankrijk en de Verenigde Staten behoren alsook zijn snelle prototypelabs in China, alles in de geest van de open innovatiestrategie van het bedrijf. De innovatie zal worden gevoed door samenwerkingen met Franse industriële partners en universiteiten. Een structurerende richtlijn voor dit onderzoekslab zal zijn om een top-5G-gebruikersapparaat te ontwerpen dat end-to-endexperimenten in samenwerking met andere spelers uit de sector op Europees en mondiaal niveau zal versnellen. Op middellange termijn zal het 5G-onderzoekslab ook zijn bijdrage leveren aan het demonstreren van toepassingen die zijn ontwikkeld samen met de start-ups die betrokken zijn bij het TCL Communication Innovation Accelerator-programma.

Alain Lejeune, Vice-President Worldwide Mobile Division van TCL Communication, zei: “Ik ben er erg enthousiast over te kunnen bijdragen aan het structureren van de Europese 5G-innovatie voor apparaten met onze nieuwe investering in ons 5G- onderzoekslaboratorium in Frankrijk. Als grote speler in de apparatenmarkt is het nu onze plicht om meer bij te dragen aan de innovatie van de sector en beter te anticiperen op de verwachtingen van onze klanten.

We zijn erg enthousiast over de opening van TCL’s 5G onderzoekslab in de regio Parijs,” zei Sabine Enjalbert, CEO van Paris Région Entreprises. “Zorgen voor grotere bereikbaarheid van innovatie en technologie is de kerntaak van Paris Région Entreprises, en daardoor sporen we zo perfect met TCL en zijn streven naar betaalbare slimme technologie voor een wereldwijde massamarkt.

 

Over ALCATEL ONETOUCH

ALCATEL ONE TOUCH ontwikkelt en verdeelt wereldwijd een groeiend gamma mobiele en internet producten die ontworpen zijn om zo uniek te zijn als hun gebruikers. ALCATEL ONE TOUCH, één van ‘s werelds 10 grootste producenten van mobiele telefoons en één van de sterkst groeiende, vereenvoudigt de toegang tot de hedendaagse mobiele levensstijl dankzij kleurrijke en gebruiksvriendelijke toestellen uitgerust met technologieën die gebruikers het meest nodig hebben en dit aan aantrekkelijke prijzen.

ALCATEL ONE TOUCH is een merk van TCL Communication, een privé-bedrijf dat genoteerd staat op de beurs van Hong Kong (2618.HK) en dat eigendom is van TCL Corporation, één van ‘s werelds grootste bedrijven in de sector van consumentenelektronica.

Het merk ALCATEL staat al 20 jaar lang synoniem voor ononderbroken innovatie en kwaliteit in de sector van mobiele telefonie voor het brede publiek. Het smartphone gamma ONE TOUCH profiteert van deze kennis waardoor er unieke producten aan toegankelijke prijzen kunnen worden aangeboden.

Voor extra informatie kunt u terecht op www.alcatelonetouch.com.

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel