Terug naar school: Ricoh Belgium legt focus op haar Learning Services

Vilvoorde – Naast kopieertoestellen en printers biedt Ricoh Belgium een zeer uiteenlopend gamma diensten aan. Dat gaat van Managed Document Services tot informaticadiensten, over diensten voor het beheer van duurzame ontwikkeling of communicatie. In deze laatste categorie heeft Ricoh Belgium een aanbod van Learning Services, stimulerende leeroplossingen voor het onderwijs en het opleidingswezen, de topsport en de bedrijfswereld. Vandaag de dag moet de onderwijsindustrie op een nooit gezien tempo evolueren om te slagen in de overstap naar ‘alles digitaal’. September is de ideale maand voor Ricoh Belgium om haar diensten op dat vlak in de kijker te plaatsen.

Een onmiskenbare behoefte

Van de schrijfpen naar de tablet, de onderwijssector was altijd al erg vernieuwend. Deze drang om voortdurend te verbeteren, maakt de instellingen alsmaar geavanceerder en dynamischer. En de studenten zelf willen de grenzen van het bekende maar al te graag verleggen. In een wereld die alsmaar digitaler wordt, is het een must om de studenten goed voor te bereiden op het leven na hun studies, op de moderne werkmethodes. Hoe kunnen docenten hun leerlingen de nodige competenties bijbrengen, niet enkel om te overleven maar vooral om te groeien en bloeien in een digitale werkomgeving die voortdurend evolueert?

 

De digitale natives

De generaties Y en nu Z hebben de jongste technologieën in de vingers. Ze groeiden er mee op en zijn ongetwijfeld het best in staat om zich aan te passen aan een veranderende werkomgeving. Vroeger bestonden de selectiecriteria voor een job uit een goed loon, doorgroeimogelijkheden en een werkgever die dezelfde waarden en principes hanteerde. Vandaag is ook de technologische complexiteit van een bedrijf een doorslaggevende factor voor de beslissing. De jongvolwassenen van vandaag zullen zich op hun gemak voelen in een moderne en digitale wereld, maar moeten toch nog voorbereid worden op het feit dat nu zowat alles geautomatiseerd is en op het doorgedreven gebruik van intelligente technologieën. En net als in elke academische discipline moeten ook hier hun educatoren het voorbeeld stellen.  

 

Een gamma van specifieke oplossingen

Hier kan Ricoh een belangrijke rol spelen, met een hele reeks van specifieke leeroplossingen die aangepast zijn aan alle soorten sectoren: onderwijs, de bedrijfswereld, topsport, gezondheidszorg, enzovoort.

Stel dat je een presentatie kon maken, deze op je tablet kon plaatsen en aan andere personen kon presenteren op hun tablet of smartphone, zonder gebruik te maken van de cloud of dure software. Stel dat jouw publiek notities kan maken en de presentatie en notities digitaal ter beschikking kan stellen. Met Ricoh Smart Presenter is dit en nog veel meer mogelijk. Elk PDF-bestand kan worden gedeeld met 10 tablets/ smartphones met de gratis app, die beschikbaar is in de App Store. En omdat Smart Presenter bestanden direct deelt, wordt er niets opgeslagen in de cloud en is dit ook een veilige oplossing.

Het Interactive Blackboard combineert de bestaande analoge functie van een schoolbord met de digitale technologie van een projector met korte projectieafstand, om zo een totaal nieuwe leerervaring te creëren. Projecteer een beeld dat moet worden aangevuld, gebruik het als invuloefening of voor andere creatieve doeleinden. Denk onder andere aan de mogelijkheden in aardrijkskunde, beeldende kunsten of nog geneeskunde !

Met de Ricoh Interactive Whiteboard verloopt schrijven net zo vlot als bij een klassiek schoolbord en is het makkelijk om notities digitaal op te slaan. Gebruik het als een scherm om presentaties, beelden, documenten of video’s te bekijken. Als er zich verschillende whiteboards op verschillende locaties bevinden, kunnen deze verbonden worden om informatie te delen, zelfs over de hele wereld, net alsof mensen zich in dezelfde ruimte bevinden! De Ricoh Interactive Whiteboard is bovendien een veilige oplossing: alle gegevens worden permanent gewist zodra het whiteboard uitgeschakeld wordt. 

De Ricoh Interactive Learning Table is  eigenlijk een grote tablet met een multipoint horizontaal touchscreen, waarbij een hele groep studenten, collega’s, of sportteamleden tegelijk met het materiaal aan de slag kan. Dit stimuleert de interactie tussen de personen en tilt samenwerking en communicatie tot een nieuw niveau. De Ricoh Interactive Learning Table is beschikbaar in verschillende formaten en versies, ook met verschillende soorten software voor verschillende leerdoeleinden, naargelang de behoeften van de klant. Presentaties en catalogi bekijken, notities maken op beelden en video’s, interactieve leerspelletjes, alles is mogelijk !

De Ricoh Video Learning Book is een leeroplossing dat speciaal bedoeld is voor groepen die niet snel toegang hebben tot andere hardware en videogebaseerde informatie moeten leren. Dankzij deze oplossing kunnen studenten zich concentreren op het aangeleverd materiaal. De Video Learning Books zijn beschikbaar in verschillende formaten, en kunnen besteld worden met oortelefoons, voor gebruik in bijvoorbeeld openbare ruimtes zoals museums, historische en toeristische monumenten, bij rondleidingen, enz. Als presentatie zijn ze ook bijzonderlijk geschikt voor nieuwe medewerkers, bijvoorbeeld.

Naast deze innovatieve technische oplossingen biedt Ricoh ook oplossingen op het vlak van mobile learning en game-based learning. Het aanbod omvat bovendien opleidingen, consultancyprogramma’s en educatieve toepassingen.

De onderwijssector zet de toon

Uit een studie die Ricoh door Coleman Parkes liet uitvoeren, blijkt dat de onderwijs- en opleidingssector de snelst groeiende sector is wat digitale maturiteit betreft. Maar, ook al wordt veel belang gehecht aan digitalisering, toch lijkt de weg bezaaid met hindernissen. Een derde van de ‘leaders’ in de wereld uit de onderwijs sector geeft toe geen duidelijke kijk te hebben op dat vlak. Ze stellen zich vandaag vragen over wat digitale maturiteit nu precies betekent in hun eigen onderwijsinstelling of hoe ze werknemers het best kunnen helpen om de overstap zo vlot mogelijk te doen verlopen.

De studenten van vandaag hebben morgen waarschijnlijk een werkgever die technologisch aan de spits staat. Maar intussen hebben ze wel nood aan een onderwijsinstelling die baanbrekend is op digitaal gebied. En dat heeft Ricoh heel goed begrepen.

Meer info is te vinden in de brochure op: http://www.ricoh.be/nl/services-solutions/learning-services/index.aspx

Voor een rondleiding in de showroom van Ricoh Learning Services neemt u contact op met Blue Chilli (zie hieronder).

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2015 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.231 miljard yen (ongeveer 18.5 miljard USD). 

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel