Tour & Taxis verwelkomt Japan Expo Belgium van 1 tot en met 3 november

Een duik in de Japanse cultuur met manga, de Japanse keuken, gevechtssporten en mode op het programma

Woensdag 9 oktober 2013 — Brussel, 9 oktober 2013 – Japan Expo Belgium opent voor het derde jaar op rij zijn deuren in Tour & Taxis (Brussel) van 1 tot en met 3 november. Dit festival, dat de Japanse cultuur in de schijnwerpers zet, lokte vorig jaar meer dan 28.000 bezoekers en verwacht er dit jaar zelfs nog meer. Japan Expo Belgium biedt alle thema’s aan die de Japan Expo Festivals hun goede reputatie bezorgd hebben namelijk manga, animatie, vechtsporten, speelgoed, videogames, muziek, mode en film, maar ook de traditionele cultuur wordt niet uit het oog verloren.

Succes over de grenzen heen    

Het concept ‘Japan Expo’ is in Frankrijk ontstaan. Sinds de eerste editie in 2000 heeft Japan Expo zich op twee kernpunten gericht: kennis en entertainment. Van Manga tot J-Music, van Cosplay defilés tot gevechtssporten, het festival omarmt zowel de traditionele Japanse cultuur als de hedendaagse popcultuur. Dit jaar vierde Japan Expo (Parijs) haar 14e editie en mocht het festival bijna 223.000 bezoekers verwelkomen. Omwille van het grote succes besloot de organisatie om uit te breiden binnen Frankrijk maar ook naar het buitenland: in 2008 naar Marseille voor Japan Expo Sud, in 2011 naar België voor Japan Expo Belgium en naar Orléans voor Japan Expo Centre. Dit was telkens een instant succes! Vorig jaar werd dan nog de eerste editie van Japan Expo USA gehouden. 


Fascinerend voor iedereen    

“De bedoeling van Japan Expo Belgium is dat zowel fans van manga en videogames, als liefhebbers van de Japanse keuken of mode samen kunnen komen op een unieke locatie waar alle facetten van de Japanse cultuur aan bod komen. Iedereen wordt met open armen ontvangen en zal zijn ding vinden bij onze talrijke exposanten”, verklaart Erika Borel, vice voorzitster van het Festival Japan Expo Belgium, organisator van Japan Expo Belgium. “De redenen waarom onze bezoekers naar het festival komen zijn dan ook zeer uiteenlopend. Velen komen om producten te kopen, anderen om nieuwe dingen te ontdekken of om de gasten te ontmoeten, maar belangrijk is ook dat mensen met dezelfde passie voor de Japanse cultuur elkaar kunnen ontmoeten.”

 

3e Belgische editie    

Japan Expo Belgium biedt alle thema’s aan die de Japan Expo festivals zo’n goede reputatie bezorgd hebben: manga, animatie, gevechtssporten, speelgoed, videogames, muziek, mode, film en uiteraard de traditionele cultuur. En dit alles op één locatie tijdens drie waanzinnige dagen. Bekende gasten, exposities, defilés, conferenties en showcases, het belooft een grandioos spektakel te worden! Japan Expo Belgium is de ideale plaats voor mensen die zich gewoonweg willen amuseren. Op het programma staan voorstellingen, karaoke, quiz, wedstrijden, cosplay, demonstraties en initiaties van gevechtssporten en nog veel meer. Talrijke standjes zullen manga, dvd’s, kleding, accessoires en andere exclusieve goederen uit Japan aanbieden. En als de bezoekers honger krijgen, kunnen ze smullen van traditionele Japanse gerechten dankzij de aanwezige restauranthouders.


Praktische informatie

Van 1 tot en met 3 november 2013 in Tour & Taxis - Havenlaan, 86C - 1000 Brussel (plan in bijlage)
Voorverkoop: http://www.japan-expo.be/art-1331-nl-online_ticketverkoop.html