Ricoh behaalt als eerste ISO16759 certificatie

Maandag 16 september 2013 —

Erkenning van CO2-calculator door wereldwijde standaardmeting

Vilvoorde, 16 september 2013 - De inzet van Ricoh om de grenzen van de duurzaamheid binnen de printsector te verleggen, heeft ertoe geleid dat de organisatie als eerste de nieuwe wereldwijde ISO 16759 certificatie heeft behaald voor de "Berekening en communicatie omtrent de CO2-impact van printproducten". Deze certificatie erkent de nauwkeurigheid van de innovatieve CO2-calculator van Ricoh die beschikbaar is in hun Carbon Balanced Printing Programme.

De certificatie van Ricoh Europe werd uitgevoerd door Print and Media Certification Ltd (PMC), de enige erkende organisatie in het Verenigd Koninkrijk om bedrijven in de papier-, print- en drukkerijsector door te lichten. PMC kan rekenen op gespecialiseerde en ervaren auditeurs die zich toespitsen op relevant onderzoek met het doel printprocessen te verbeteren en ze een meerwaarde te geven. "We zijn zeer trots op het feit dat we de certificatie nu al hebben behaald, na de lancering van de norm in juli en amper een paar weken na de start van het onderzoek", aldus Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg. "De CO2-calculator van Ricoh werd specifiek ontworpen voor de drukkerijsector en helpt bedrijven bij het vinden van manieren om de milieubelasting van hun drukwerk terug te schroeven, dankzij de Ricoh production digital print systems, en bij het aanbieden van CO2 neutrale diensten aan hun klanten. Deze certificatie is het bewijs dat we op het goede spoor zitten met ons Carbon Balanced Printing Programme."

 

De CO2-calculator van Ricoh berekent de CO2 voetafdruk van elk drukwerk op basis van de gebruikte energie, toner en drukoppervlakte. De berekening houdt bovendien ook rekening met de uitstoot afkomstig van het transport van onderdelen en gebruiksgoederen en van de dienstverlening van Ricoh.

 

Dankzij deze cijfers kunnen drukkers hun uitstoot proberen te beperken en de onvermijdbare CO2-uitstoot neutraliseren via CO2-kredieten die ontstaan uit duurzame energieprojecten die Ricoh sponsort.

 

Gryson zegt, "Onze transparante manier van werken en toegewijde aanpak om elke stap in het drukproces zo duurzaam mogelijk te maken, heeft ervoor gezorgd dat we deze prestigieuze certificatie konden behalen. Dit is een bijkomend bewijs van onze onafgebroken inspanningen om de milieu-impact van onze eigen activiteiten en die van onze klanten terug te dringen en ook om drukkers in staat te stellen hun klanten CO2-neutrale diensten aan te bieden. Bovendien dragen we ook bij tot een verregaand inzicht bij printbedrijven in wat de impact een CO2-neutrale productie kan hebben. Dit omvat het doorvoeren van besparingen in hun activiteiten en het binnenhalen van nieuwe klanten die gevoelig zijn voor een duurzame aanpak. Het Carbon Balanced Printing Programme biedt een brede waaier aan kennis die onze klanten zal helpen bij het omvormen van hun bedrijven tot efficiëntere en milieuvriendelijkere organisaties, die hun eigen klanten een duurzaamheid kunnen verzekeren waar ze steeds meer naar op zoek zijn."

 

Jon Stack, directeur van PMC, voegt toe: "Gebruikers van het Ricoh Carbon Balanced Printing Programme en hun klanten zijn dankzij deze certificatie zeker dat de berekeningsmethode van de CO2-impact beantwoordt aan een internationale norm en dat dit bevestigd werd door een onafhankelijke organisatie die gespecialiseerd is in drukwerk. Hierdoor kunnen klanten de milieu-impact van hun drukwerk evalueren, zowel per opdracht als gedurende een bepaalde periode en ook in vergelijking met andere producten."

 

Meer informatie over PMC, een door UKAS erkend certificatiebureau, vindt u hier www.ukas.com.

 

Meer informatie over het Carbon Balanced Printing Programme van Ricoh vindt u hier.

Contacteer ons

Luc Engelbos

Blue Chilli