Trendy smartphone ALCATEL ONETOUCH IDOL X sleept Good Design Award in de wacht

Brussel, 31 januari 2014 – De jury van de ‘Good Design Award’, uitgereikt door het ‘Chicago Athenaeum’, waardeert zozeer het design van de ALCATEL ONETOUCH IDOL X, jongste telg van het smartphonegamma van ALCATEL ONETOUCH, dat het dit toestel een prestigieuze prijs heeft toegekend. Deze award betekent een wereldwijde bekroning voor het werk en het oog voor detail bij ALCATEL ONETOUCH.

Gekozen uit duizenden inzendingen uit 38 landen

De ONETOUCH IDOL X werd door de jury uitverkoren uit duizenden inzendingen afkomstig uit 38 landen, en dat omdat het toestel enerzijds zeer krachtig is, anderzijds toch licht en compact, waarbij de vormgeving niet werd opgeofferd om deze prestaties neer te zetten.

Oog voor detail

Met zijn bijzondere HD-scherm van 5 inch, en zijn uitgepuurd en ergonomisch design, sleepte de ONETOUCH IDOL X deze prijs dus in de wacht omwille van zijn technische mogelijkheden en de aandacht die aan de afwerking werd besteed. Het toestel is erg licht, maar toch voorzien van een krachtige quad-core processor en een fototoestel met hoge resolutie. Daarbij motiveerde de jury zijn keuze voor de ONETOUCH IDOL X omdat die zo werd opgevat dat hij de meest complete multimedia-ervaring biedt, zonder in te boeten op kwaliteit bij de productie of bij de materiaalkeuze. Bovendien geeft het toestel alle kleuren bijzonder levendig weer.

“Erkenning voor designinspanningen”

Alexis Dard, Country Manager van ALCATEL ONETOUCH Belgium, is uiteraard tevreden: "De ONETOUCH IDOL X is ontwikkeld om er bovenuit te springen, en dat dankzij zijn bijzondere concept en verzorgde design, waarbij ook veel aandacht ging naar intelligente functies. Deze prijs bewijst dat wij onze knowhow kunnen combineren met design, met afwerking op topniveau en met onze R&D-mogelijkheden, om zo te komen tot toestellen die een waar plezier vormen om te hebben en om te gebruiken.”

Over de Good Design Award

De Good Design Award werd in 1950 voor het eerst uitgereikt, en geldt wereldwijd als de oudste en meest prestigieuze award voor excellent design: http://www.chi-athenaeum.org/gdesign/

 

Over ALCATEL ONETOUCH

ALCATEL ONETOUCH ontwikkelt en verdeelt wereldwijd een groeiend gamma mobiele en internetproducten die ontworpen zijn om zo uniek te zijn als hun gebruikers. ALCATEL ONETOUCH, één van ‘s werelds 10 grootste producenten van mobiele telefoons en één van de sterkst groeiende, vereenvoudigt de toegang tot de hedendaagse mobiele levensstijl dankzij kleurrijke en gebruiksvriendelijke toestellen uitgerust met technologieën die gebruikers het meest nodig hebben en dit aan aantrekkelijke prijzen.

ALCATEL ONETOUCH is een merk van TCL Communication, een privébedrijf dat genoteerd staat op de beurs van Hong Kong (2618.HK) en dat eigendom is van TCL Corporation, één van ‘s werelds grootste bedrijven in de sector van consumentenelektronica.

Het merk ALCATEL staat al 20 jaar lang synoniem voor ononderbroken innovatie en kwaliteit in de sector van mobiele telefonie voor het brede publiek. Het smartphone-gamma ONETOUCH profiteert van deze kennis waardoor er unieke producten aan toegankelijke prijzen kunnen worden aangeboden.

Voor extra informatie kunt u terecht op www.alcatelonetouch.com.

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel