Tweede Startup Café by Startit@KBC: 20 mei 2015, vanaf 20 u., in het Volkshuis (Sint-Gillis)

Brussel – De eerste editie van het ‘Startup Café’ in april had een groot succes. En daarom besloot Startit@KBC om het nog eens over te doen met een tweede editie. Dezelfde formule, maar met nieuwe experts en op een andere plek: het tweede Startup Cafe, georganiseerd in samenwerking met Betagroup, vindt plaats op 20 mei 2015 in het Café Maison du Peuple van Sint-Gillis.

Het principe? Dat is heel eenvoudig: van 20 tot 22 uur ontmoeten vier ervaren ondernemers start-ups gedurende 20 minuten, om hun projecten te bespreken en feedback en goede raad te geven.

Lode Uytterschau, initiatiefnemer van Startit@KBC: “Om Startit@KBC in Brussel te lanceren hebben we besloten om leuke evenementen te organiseren zoals het Startup Café, waar start-ups een eerste duwtje in de rug kunnen krijgen. Dit is maar een fase vóór we ons echt in Brussel vestigen. Er komt een derde Startup Café in juni en een pitch day over een paar weken.” Meer info volgt zeer binnenkort!

Net als tijdens de eerste editie is het niveau van de experts hoog! Op het programma van deze tweede editie:

 

David Van Tieghem

David Van Tieghem, handelsingenieur, is al meer dan twintig jaar actief. Hij is de oprichter van Opendeal, de Belgische veilingsite die door eBay is overgenomen. Hij was ook medeoprichter van Sherpa Invest 1 & 2. Hij is financieel adviseur voor Be Angels en Eebic.

 

Jennifer Jacri

Jennifer Jacri, verantwoordelijk voor de creatieve poot van ICHEC-PME, coördineert diverse ondernemersopleidingen. Ze heeft meer dan honderd ondernemers begeleid. Ze heeft een opleiding als coach en werkt zowel voor ICHEC-PME als voor openbare instellingen zoals IMPULSE.

 

Cédric Donck

Cédric Donck is een ervaren ondernemer die verschillende start-ups heeft opgericht in de internet- en communicatiesector. Sinds 2011 is hij ook business angel en heeft hij geïnvesteerd in een aantal start-ups in België en in het buitenland. Cédric Donck is ook Entrepreuneurship Professor aan de Solvay Business School, UBI en ISCAM. Hij publiceerde het boek Pimento Map over de analyse van businessmodellen.

 

Maarten Van Laere

Maarten Van Laere heeft met succes verschillende bedrijven opgericht in verschillende gebieden: call centers, CRM, online profilering, monitoring van serverruimten. Veel van deze bedrijven zijn overgenomen door grote spelers. Van Laere is wereldwijd actief en vooral op de Aziatische markt, met name via Serverscheck, dat prestigieuze klanten heeft, zoals Facebook, CIA, Cisco, Skype, enz. Hij is ook betrokken bij hulpprogramma’s voor start-ups, waaronder Bryo, en is mentor bij het Founder’s Institute.

 

Geïnteresseerde start-ups die rechtstreeks feedback willen krijgen van klasse-ondernemers, doen er goed aan om deze unieke kans te grijpen en zich in te schrijven. Elke start-up krijgt twintig minuten de tijd met de persoon van zijn keuze, voor zover mogelijk.

 

Praktische informatie:

Datum: 20 mei 2015 van 20u tot 22u.

Plaats: Café Maison du Peuple - Sint-Gillisvoorplein 37A – 1060 Brussel

Inschrijvingen: https://startitkbc.youcanbook.me/

 

 

| Over Start it @KBC |

Start it @KBC is een early stage incubator met als missie het ondersteunen en promoten van vroeg ondernemerschap in België. Sinds november 2013 vinden almaar meer innovatieve start-ups met een schaalbaar idee hun weg naar de KBC-toren in Antwerpen. Intussen heeft Start it @KBC ook een vaste stek in Gent, Leuven en Hasselt. Dankzij een uniek partnership tussen Accenture, Flanders DC, Cronos, iMinds, Mobile Vikings, Universiteit Antwerpen & KBC, kunnen gepassioneerde ondernemers er, naast gratis huisvesting, rekenen op coaching, opleiding, netwerking en een hele hoop fun. Ondertussen groeit deze krachtige community voortdurend aan met experten, mentors en nieuwe start-ups. Via de website startit.be kunnen start-ups zich inschrijven: ze dienen hun idee in waarna het door experten wordt geëvalueerd. Geselecteerde start-ups worden uitgenodigd voor een pitch en de avond zelf nog weten ze of ze er bij zijn.

Meer inlichtingen: http://www.startit.be/

 

| Over BetaGroup |

BetaGroup, opgericht in 2008, is een non-profitorganisatie en een gemeenschap die zich ten doel stelt ondernemers en start-ups uit de tech/websector met elkaar in contact te brengen.

Met meer dan 8.200 leden brengt BetaGroup mensen samen die gepassioneerd zijn door internet, nieuwe technologie, e-marketing en online media. Van studenten tot beleggers, over ontwikkelaars, grafisch ontwerpers en e-marketeers biedt BetaGroup start-ups en ondernemers een platform.

Meer inlichtingen: http://betagroup.be/

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel