Van 15 tot 17 november pakt het salon Energies+ uit met innovaties van zo'n 180 exposanten waaronder BMW, Daikin, Cellumat en Renault

Dinsdag 24 september 2013 — Brussel, 24 september 2013 – Het salon Energies+ opent zijn deuren op 15,16 en 17 november in de expohal WEX (Wallonie Expo) in Marche-en-Famenne voor iedereen die geïnteresseerd is in energiebesparing, eco-mobiliteit en duurzaam bouwen. Om professionele antwoorden te kunnen geven op de vragen van particulieren zullen zo'n 180 exposanten, verdeeld over 12.000 m², hun innovaties voorstellen aan meer dan 25.000 bezoekers. Het WEX is ideaal gelegen en makkelijk bereikbaar, heeft energiezuinige gebouwen en een parking met 3.000 plaatsen. Misschien een idee om een bezoek te combineren met een weekendje Ardennen?

Vernieuwingen en innovaties

BMW, de Duitse autoreus, zal aanwezig zijn op het salon Energies+ en zal er exclusief zijn BMWi3, het eerste elektrische model van de BMW Groep, voorstellen en laten testen. Verder in de autosfeer zal Renault, leider op gebied van eco-mobiliteit, drie modellen van zijn elektrisch gamma voorstellen: ZOE, Twizy en Kangoo. Andere hoogtepunten van deze 7e editie van het salon Energies+: Daikin dat zijn hybride warmtepomp “Daikin Althema” voorstelt, die las eerste een warmtepomp weet te combineren met verwarming op gas. In het domein van thermische isolatie, noteren we de aanwezigheid van Cellumat die zijn Passifbloc zal voorstellen, een eenvoudig systeem om passiefmuren te bouwen.

 

Hét salon voor energiebesparing, duurzaam bouwen en eco-mobiliteit

Perrine Gracz, organisatrice van het Salon Energies+: “Zo'n 25.000 bezoekers hebben de vorige editie van het grootste Belgische salon voor energiebesparing, duurzaam bouwen en eco-mobiliteit bezocht. 38% van hen waren professionelen die kennis maakten met vernieuwingen in hun vakgebied en 62% waren particulieren die graag hun ecologische voetafdruk en hun energiebudget wouden verminderen. Voor de 7e editie van het salon Energies+, verwachten we dit record nog eens te verbreken. De grootste merken zullen present zijn in eenzelfde expositieruimte met een oppervlakte van 12.000m² om er een representatief aanbod van hun producten voor te stellen.”

 

De eerste elektrische BMW

De BMWi3, het eerste model van BMW dat 100% elektrisch is, zal exclusief getest kunnen worden door de bezoekers van het salon Energies+. BMWi staat voor een visionaire ontwikkeling van voertuigen en mobiliteitsdiensten. Het design van deze wagen is dan ook geïnspireerd door een nieuw begrip van het concept duurzaamheid op topniveau. Met het BMW i gamma heeft de BMW Groep gekozen voor een globale aanpak die mobiliteit herdefinieert. 

De Duitse reus stelt zijn proefmodellen voor op het salon Energies+. Dit is een unieke gelegenheid voor autoliefhebbers, want de constructeur heeft daarnaast slechts enkele concessies in België uitgekozen om dit nieuwe gamma te verkopen. Een testrit kan je vooraf online reserveren op http://www.energiesplus.be/ecomobile.

 

Renault: 3 elektrische modellen

Sinds het uitbrengen van zijn eerste model, Kangoo Z.E., heeft Renault al zo'n 30.000 elektrische voertuigen verkocht. De Franse autoconstructeur is vandaag met 61% marktaandeel de Europese nummer één op gebied van elektrische wagens. Het merk zal 3 modellen – ZOE, Twizy en Kangoo – uit zijn elektrisch gamma op het salon Energies+ voorstellen. Een testrit kan je vooraf online reserveren op http://www.energiesplus.be/ecomobile.

 

Daikin: een hybride warmtepomp

Tijdens het salon Energies+ komt Daikin met interessante vernieuwingen en een optimalisatie van het hele gamma van warmtepompen, zowel voor de thuismarkt als voor kleinere commerciële sectoren. De belangrijkste innovatiepijlers zijn een lager van energieverbruik en een efficiënt en stijlvol ontwerp. De meest sprekende oplossing op dit vlak is het systeem van de Daikin Altherma Hybride warmtepomp, die als eerste de combinatie van de technologie van warmtepomp Daikin Altherma en van een verwarming op gas mogelijk maakt. 

 

Passifbloc: een passieve muur in één beweging en met slechts één materiaal

Dankzij zijn uitstekende isolerend vermogen, geeft Passifbloc de muren een veel betere isolatiecoëfficiënt dan de norm die geldt voor passieve constructies (tot U=0,11 W/m²K). Cellumat zal op het salon Energies+ dit nieuwe isolerende materiaal voorstellen in de vorm van een massieve blok, die makkelijk op de werf verzaagd kan worden, die bindt met een dunne voeg en die meteen luchtdicht is. 

 

Power4you: het interessantste energie-aanbod vinden

Power4you, de coöperatie opgericht door consumentenverenigingen, biedt aan om een energie-offerte te berekenen waardoor de gebruikers jaarlijks honderden euro ‘s kunnen besparen. Vandaag al profiteren meer dan 50.000 gezinnen van de voordelen van deze coöperatie. De voordelen, die zich in het begin beperkten tot gas en elektriciteit, werden uitgebreid naar mazout en zelfs naar brandstof voor wegverkeer. Op het salon Energies+ geeft Power4you de bezoekers de mogelijkheid om hun energiefactuur in detail te latenonderzoeken en om het voor hen beste aanbod op de markt te laten berekenen.

 

Andere exposanten

Vele andere exposanten uit verschillende sectoren zullen op 15, 16 en 17 november op het salon Energies+ present zijn om hun vernieuwingen op gebied van duurzame ontwikkeling voor te stellen. Onder hen:
    Constructie, duurzame renovatie: Jumatt, Domus Concept, Xella (Ytong), Cellumat
    Verwarming: Mitsubishi Electrics, Antargaz, Daikin, Weishaupt, Remeha, Viessman, Okofen
    Isolatie: Unilin, Bakstenen Vandersanden, Bakstenen Nelissen
    Verlichting: Toshiba
    Hernieuwbare energie: Elsingor, Sunswitch, Wagner
    Waterbeheer: Green skin, Bayard
    Eco-mobiliteit: BMWi, Renault Belgium, Tazzari

 

Een toegangskaart reserveren

Elke toegangskaart is persoonlijk en staat op naam. Dat is makkelijk wanneer je een stand bezoekt. Reserveren kan online op http://www.energiesplus.be/guestcode

 

Praktisch

De locatie werd geselecteerd vanwege zijn centrale positie zowel in Wallonië als tegenover buurlanden, is gelegen in een zone die vlot bereikbaar is via het wegennet (zeer snel). Er is een grote, geasfalteerde parking die helemaal gratis is en duidelijk staat aangeduid. Bovendien zijn de moderne gebouwen goed uitgerust, praktisch in gebruik en zelf ook energiezuinig.

 

Makkelijk te bereiken:

    uit het centrum van de noord-zuid-as Brussel/Luxemburg/Metz
    directe toegang via de N4 Namen/Aarlen en de N63 Marche/Luik
    snelle toegang vanuit de grote, nabijgelegen stadscentra
    vlotte toegang met HST (Namen of Luik), goede treinverbinding naar de stations van Marloie (5km) of Marche (2km) en vervolgens de bus (TEC) naar de rotonde Camp Militaire. De WEX-hal ligt op 500m van deze haltes. 


 
PRAKTISCHE INFORMATIE SALON ENERGIES+

Datum: van 15 tot 17 november 2013

Openingsuren:             

  • Vrijdag 15 van 10u00 tot 20u00
  • Zaterdag 16 van 10u00 tot 19u00
  • Zondag 17 van 10u00 tot 19u00

Adres:      Wallonie Expo – WEX
                Rue des deux Provinces 1 
                6900 Marche-en-Famenne

Tarief: € 10 (geldig voor 3 dagen) 

-18 jaar: gratis

Parking: gratis
Gratis shuttledienst van en naar de treinstations van Marche-en-Famenne en Marloie