Verrassende tv-spot van Belgische kankerstichting genomineerd voor Lions in Cannes

Met bijna 16 miljoen views op YouTube is ‘Al was het maar één seconde’, een pakkend filmpje van de Stichting Mimi Ullens, genomineerd voor maar liefst 12 categorieën en dus een grote kanshebber om in de prijzen te vallen.

Terhulpen, 11 juni 2014 – Het gebeurt niet vaak en verdient dus extra aandacht: het beroemde reclamefestival van Cannes, dat doorgaat van 15 tot 21 juni 2014, zet de spot ‘Al was het maar een seconde’ van de Stichting Mimi Ullens in de spotlights. Dit emotionele filmpje, genomineerd in niet minder dan 12 categorieën, plaatst deze relatief kleine privé-stichting die tot doel heeft om de levenskwaliteit van kankerpatiënten te verbeteren, meteen tussen het rijtje van grote namen uit de marketing- en reclamewereld. 

‘Al was het maar één seconde’

De Stichting Mimi Ullens, heeft in samenwerking met reclamebureau Leo Burnett eind 2013 deze originele en doordringende communicatiecampagne uitgewerkt. Het concept? Twintig mensen die door kanker werden getroffen, kregen een uitnodiging om naar een fotostudio te komen. Daar werden ze uitgebreid gemaquilleerd en gecoiffeerd, zonder dat ze zichzelf konden zien. Vervolgens namen ze plaats voor een transparante spiegel, zodat ze ook konden worden gefilmd door een cameraman die daarachter stond opgesteld. Zijn rol: die ene seconde van zorgeloosheid voor eeuwig vastleggen. De inzet? Kankerpatiënten één seconde lang de gelegenheid bieden om hun ziekte te vergeten en hun zorgeloosheid even terug te vinden. Het resultaat: een pakkende video die ondertussen al meer dan 16 miljoen keer werd bekeken op YouTube en die nu genomineerd is in 12 categorieën voor de gereputeerde Lions in Cannes. Een filmpje dus om te bekijken en te herbekijken op www.mimi-foundation.org.

Van ‘Al was het maar één seconde’ naar ‘ Al was het maar één euro’

Als ieder keer dat het filmpje werd bekeken één euro zou opbrengen, dan zou de Stichting Mimi Ullens verschillende nieuwe welzijnscentra kunnen openen. Het is precies in die context dat de Stichting nu een nieuwe campagne lanceert: ‘Al was het maar één euro’. Het doel? De vrijgevigheid van het grote publiek aanspreken. De Stichting ontvangt geen enkele overheidssubsidie. De werkingsmiddelen zijn allemaal afkomstig van privégiften. De uiteindelijke doelstelling? Nieuwe centra openen in de grote oncologie-centra van België. Vandaag is er plaats voor 15.000 patiënten per jaar en dat is al goed, maar toch verre van voldoende omdat het aantal patiënten stijgt. De Stichting Mimi Ullens steunen kan heel eenvoudig en online, via een bezoek aan de website www.mimi-foundation.org. Vanaf 40 euro zijn giften fiscaal aftrekbaar, zowel voor particulieren als voor rechtspersonen. Dankzij die aftrek kunnen schenkers 45% van hun gift recupereren.

Maar wie is MIMI?

De Stichting Mimi Ullens werd opgericht in december 2004 op initiatief van Myriam Ullens de Schooten. Ze is ontstaan uit de overtuiging dat het gevecht tegen kanker zich op verschillende fronten situeert. Esthetische zorgen en psychologische ondersteuning zijn onlosmakelijk verbonden met kanker: zorg voor jezelf houdt ook zelfwaardering, moed, en kracht in ... onmisbaar om de ziekte te overwinnen. Dat is de reden waarom de Stichting welzijnscentra implementeert binnen de oncologie-diensten van de ziekenhuizen waarmee het samenwerkt. Specifieke schoonheidsbehandelingen, massagetherapie, kapseladvies, steun bij de financiering van een pruik indien nodig en psychologische begeleiding worden gratis aangeboden aan patiënten. Bijna 15.000 patiënten per jaar, mannen en vrouwen, getroffen door alle types van kanker, kunnen rekenen op de steun van de Stichting. Die is aanwezig met 7 centra in Europa (België, Frankrijk en Zwitserland).

 

 De Stichting in het kort:

  • 5 centra in België (Gasthuisberg in Leuven, het UZA in Antwerpen, Sint-Elisabeth, Sint-Michel en Sint-Luc in Brussel)
  • 2 centra in Europa (Sion & Marseille)
  • Ongeveer 15.000 patiënten per jaar voor alle types kanker
  • Geen enkele overheidssubsidie
  • Middelen volledig afkomstig van de vrijgevigheid van het grote publiek

 

 Kanker in cijfers:

 In België stijgt, net zoals overal trouwens, het aantal kankergevallen:

  • In ons land wordt jaarlijks 60.000 keer een nieuwe diagnose vastgesteld
  • In Europa zijn er 2,5 miljoen nieuwe gevallen per jaar
  • Wereldwijd is de verwachting dat er tussen nu en 2030 26 miljoen nieuwe gevallen zich zullen voordoen

Bron: Stichting tegen Kanker - OMS

 

PERSCONTACT

Wilt u meer informatie? Of interesse om de Stichting te steunen? Wilt u mediapartner worden van de Stichting Mimi Ullens? Of wenst u een interview met Myriam Ullens de Schooten?

Contacteer

Luc Engelbos – Blue Chilli

E-mail: luc@bluechilli.be – GSM: +32 495 30 29 99

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel