Vijf nieuwe bekroningen voor het duurzame-ontwikkelingsbeleid van Ricoh

Ricoh heeft de status ‘Prime’ toegekend gekregen in de corporate rating van oekom research, is geselecteerd voor de categorie ‘Silver’ door RobecoSAM, is voor de elfde opeenvolgende maal opgenomen in de ‘FTSE4Good’-index en voor de tweede opeenvolgende maal in de ‘Dow Jones Sustainability Indices’

Vilvoorde — Duurzame ontwikkeling en de bescherming van het milieu zijn bij Ricoh geen ijdele woorden. Al vele jaren voert het bedrijf daarin een werkelijk beleid op internationaal niveau, waarvoor het al vele prestigieuze prijzen heeft gekregen. Dit jaar nog heeft Ricoh verscheidene bekroningen gekregen als erkenning van zijn inzet voor duurzaamheid.

 

“We hebben altijd al aandacht gehad voor onze impact op de wereld,” aldus Eric Gryson, CEO Belgium/Luxembourg. “Zozeer zelfs dat maatschappelijk verantwoord ondernemen, of mvo, een kernbegrip is in onze waarden en in onze activiteiten. We willen niet alleen goede burgers zijn, ons doel is uitmuntendheid die tegelijk rekening houdt met de verwachtingen van alle partijen in de gemeenschap waarin we actief zijn en die daar ook aan beantwoordt. Daarom verbinden wij er ons toe de hoogste normen van mondiaal burgerschap te respecteren, zowel intern als extern, met onze partners en leveranciers wereldwijd.”

Ricoh is bekroond met de status ‘Prime’ in de corporate rating voor duurzame ontwikkeling van de Duitse firma oekom research AG. De punten waarop Ricoh volgens oekom research AG in het bijzonder hoog heeft gescoord zijn de volgende:

・Introductie en implementatie van heldere richtlijnen voor hergebruik en recyclage

・Ontwikkeling en op de markt brengen van energiezuinige producten

・Het strikt navolgen in zijn producten van preventiecriteria bij chemische stoffen die gevaarlijk zijn voor het milieu

・Vergroting van hergebruik en recyclage van zijn producten

Oekom research is een van de belangrijkste beoordelingsagentschappen ter wereld op het gebied van duurzaam beleggen. Om de graad van duurzaamheid te meten, zowel maatschappelijk als ecologisch, gebruikt het een zeer scherpe beoordelingsmethode gebaseerd op criteria die speciaal voor iedere industrietak gekozen worden, en kent het de status ‘Prime’ toe aan bedrijven die eruit springen door hun uitmuntende prestaties in hun respectieve branches.

Ricoh is ook geselecteerd voor de categorie ‘Silver’ van de rating van RobecoSAM voor duurzame ontwikkeling, een toonaangevend Zwitsers beoordelingsagentschap op het gebied van duurzaam beleggen.

RobecoSAM onderscheidt de vanwege hun uitzonderlijke inspanningen geselecteerde bedrijven door hen de categorie ‘Gold’, ‘Silver’ of ‘Bronze’ toe te kennen, in iedere industrietak. In de categorie Computers & Toebehoren in burotica, waartoe Ricoh behoort, zijn er twee ‘Gold’- en drie ‘Silver’-bedrijven. Ricoh heeft de beste beoordeling in zijn branche gekregen in de categorie ‘Managementvernieuwing’ (die O&I inhoudt) van de Economische Dimensie, evenals in de categorie ‘Aantrekken en Behouden van Talent’ van de Sociale Dimensie, en bracht zodoende zijn klassering van ‘Bronze’ vorig jaar naar ‘Silver’ dit jaar.

Voorts is Ricoh voor het elfde opeenvolgende jaar opgenomen in de ‘FTSE4Good’-index, de duurzaambeleggen-index van de FTSE-groep (UK), en voor het tweede opeenvolgende jaar in de ‘Dow Jones Sustainability Indices’ gepubliceerd door S&P Dow Jones Indices (VS) en RobecoSAM (Zwitserland).

Er wordt de laatste jaren meer verwacht van bedrijven op het gebied van hun bijdragen aan een duurzame samenleving. Daarom heeft Ricoh zich ten doel gesteld op middellange termijn een milieuverantwoordelijk bedrijf te worden, dat zijn klanten nog meer ‘vertrouwen, comfort en voordeel’ biedt dan ze verwachten, evenals steun bij het veranderen van hun manier van leven. Ricoh zal er ook mee doorgaan zijn duurzame omgang met het milieu te promoten, waartoe het bedrijf in de jaren negentig is overgegaan en die initiatieven omvat waarmee tegelijk  milieubescherming en winstgevendheid kunnen worden verzekerd, waarbij het bedrijf er zich ook op toelegt tot een duurzame samenleving te komen via het oprichten en uitbreiden van bedrijven.

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2014 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.195 miljard yen (ongeveer 21.3 miljard USD). 

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

 

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel