YooBackup Box, de nieuwe generatie van professionele back-upsoftware: lokaal, beveiligd én compleet

Mobiele werkposten buiten bedrijfsnetwerk ook gebackuped

Vilvoorde – Ricoh Belgium verbetert zijn assortiment professionele back-upoplossingen met de lancering van de YooBackup Box, een lokale back-up- en gegevenshersteloplossing voor professionals. Dankzij deze oplossing zijn mobiele werkposten, die niet verbonden zijn met het bedrijfsnetwerk, ook ingelosten in het back-upproces. Zodra de mobiele werkpost een internetverbinding heeft, wordt de back-up uitgevoerd. Daarbij gaat het niet alleen om laptops, maar ook om tablets en smartphones.  Niet onbelangrijk als je weet dat 50% van de bedrijfsdata buiten het bedrijfsnetwerk worden gecreëerd.  Een lokale back-uplossing garandeert een snel herstel van het complete systeem of netwerk na mogelijke incidenten. De gebruiker is immers niet afhankelijk van de internetsnelheid, maar van de hogere netwerksnelheid.

 

Professionele data van mobiele stations bewaren: de nieuwe uitdaging

‘Doordat er zoveel mobiele toestellen zijn bijgekomen, heb je nu een aanzienlijke dataproductie buiten de muren van het bedrijf,’ aldus Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium/Luxembourg. ‘Laptops, smartphones en tablets voor professioneel gebruik kunnen verloren gaan of gestolen worden, of zelfs gehackt worden. Dit groeiende deel van het digitale patrimonium van een bedrijf blijft gewoonlijk buiten alle back-upprocessen,’ vervolgt Eric Gryson. ‘Deze versplintering is echt een belangrijke ontwikkeling. Ondernemingen lopen immers een aanzienlijk risico op dataverlies. Met de YooBackup Box zijn ook mobiele gebruikers zeker dat hun data steeds beschikbaar zijn.’

YooBackup Box: een nieuwe standaard op de back-upmarkt

De YooBackup Box, het resultaat van twee jaar onderzoek en ontwikkeling, luidt een nieuwe generatie back-up- en restoreoplossingen in.

De YooBackup-software is volautomatisch, wat betekent dat menselijke vergissingen zoals bij tape of externe harde schijven, uitgesloten zijn. Bovendien is het een complete oplossing. YooBackup maakt automatisch een back-up van alle data van het bedrijf: documenten, databases, applicaties én besturingssystemen (zelfs terwijl ze actief zijn).  Dit geldt voor servers,  virtuele servers, desktops, laptops, smartphones en tablets. Na een incident beschikt de gebruiker dankzij YooBackup over een volledig systeemherstel en kan snel weer werken zonder eerst software en databases opnieuw te moeten installeren.   

YooBackup biedt opslag op maat, afhankelijk van de vertrouwelijkheid van de data:

 • Lokale back-up: Hierbij wordt een YooBackup box in het bedrijf geplaatst. Dankzij zijn brandwerende kluis, is deze box beschermd tegen brand, water en schokken. Omdat deze oplossing volledig lokaal is, kan na een incident snel opnieuw opgestart worden. Het herstel verloopt niet via het trage internet, maar via het snellere lokale netwerk. De hersteltijd na gegevensverlies tot een minimum beperken, is essentieel. Een dag inactiviteit kost voor een gemiddelde KMO immers €20.000 per dag. Wie voor het herstellen van zijn complete netwerk afhangt van een cloudoplossing, wacht dus een zware rekening.
 • Private Cloud back-up: Bij deze oplossing wordt een lokaal geplaatste YooBackup Box gecombineerd met een tweede box op een andere locatie. Zo heeft de klant altijd toegang tot zijn back-up, zelfs als één locatie ontoegankelijk zou zijn. Bovendien blijft het voordeel van een lokale restore behouden.
 • Hybrid cloud back-up: Bij deze oplossing wordt nog steeds een YooBackup Box lokaal bij het bedrijf gezet. Een kopie van de back-up wordt echter in de cloud opgeslagen.
 • Professional cloud backup: Volledige cloud-oplossing in twee zwaar beveiligde Franse datacenters. Deze externe oplossing is een perfecte optie voor kleine bedrijven die bijvoorbeeld geen eigen kantoorruimte hebben.

De mobiele werkstations kunnen ‘onderweg’ gebruik maken van iedere beschikbare internetverbinding om de nieuw gegenereerde bestanden te back-upen. YooBackup voorziet verder een optie om grote bestanden te delen met interne of externe partijen. Dit ontlast het e-mailverkeer.  

De YooBackup Box, waterdicht, schokbestendig en brandveilig, vervangt de huidge lT Security Box. De oplossing is verkrijgbaar met opslagvolumes van 250 gigabyte tot 12 terabyte.

 

Kort samengevat:

 • Een complete oplossing. Naast de back-upsoftware biedt YooBackup ook twee gratis ondersteunende programma’s: Netwoco, dat harde schijven controleert en waarschuwingen stuurt vóór de schijven crashen (zo krijgt de beheerder de kans om ze preventief te vervangen) en GestParc, dat het bedrijfsnetwerk monitort. Zijn er missende updates, zijn er gebruikers die soft- of hardware verwijderd of toegevoegd hebben? De beheerder houdt controle over zijn netwerk.
 • Waterdichte, brandveilige, diefstal- en schokbestendige oplossing: een vereiste voor elke lokale back-uplossing. Eigenschappen waar oplossingen als tape, externe harde schijven en een NAS geen antwoord op hebben.
 • Integrale veiligheid
 • Automatische back-up: hot back-up van bestanden, databases, mailboxen en beeldsystemen
 • Ondersteunt fysieke en virtuele servers, desktops en laptops
 • Automatische compressie van de back-upbestanden
 • Versleuteling van de gegevens direct vanaf het werkstation
 • Geautomatiseerde meldingen van gedetecteerde storingen en risico’s
 • Snelle hervatting van de activiteit
 • Onmiddellijk en autonoom herstel zonder volumebeperking, 24/7
 • Gebruiksgemak
 • Onbeperkt aantal agents
 • One license for all: geen bijkomende licenties nodig voor nieuwe werkposten of servers
 • Dubbele administratie-interface: lokale console en webportaal
 • Duplicatie van de instellingen
 • Beheer van rechten en profielen
 • Multi-omgeving: Windows, Mac, Linux, Hyper V en AS400
 • Opslagcapaciteit van 250 GB, 500 GB, 1 TB, 2 TB, 4 TB, 6 TB, 8 TB of 12TB

 

Kom langs tijdens Ricohs Opendeurdagen, van 12 t.e.m. 16 oktober, om deze oplossing (en veel meer) te ontdekken. Neem contact met Blue Chilli op voor meer info.

 

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2015 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.231 miljard yen (ongeveer 18.5 miljard USD). 

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

 

Contacteer ons
Sophie Lambert Senior Communication Consultant, Blue Chilli
Sophie Lambert Senior Communication Consultant, Blue Chilli
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel