Ricoh Clickable Paper versterkt print

Vilvoorde - Ricoh Europe heeft nieuwe auteursmogelijkheden ontwikkeld voor haar Clickable Paper™. Leveranciers van printservices kunnen hiermee beter inspelen op de wensen van hun klanten. In de 2de helft van 2015 lanceert Ricoh ook bijbehorende personaliseringssoftware, zodat klanten Clickable Paper kunnen integreren in hun eigen merkapps.

Clickable Paper is een beeldherkenningstechnologie gebaseerd op de Ricoh Visual Search-technologie, ontwikkeld door Ricoh Innovations. Hiermee kan je geprint materiaal een nieuwe bestemming geven zonder de brondocumenten te markeren, te bewerken of te herformatteren. Via hotspots (deeltjes van een drukwerk waarop je kunt klikken dankzij de app) worden er links gelegd naar interactieve media zoals foto’s, video’s, websites, webwinkels en sociale netwerken, of zelfs calls-to-actions zoals telefoneren, mailen of een geografische kaart openen. Dankzij deze technologie overstijgt communicatie de eigenlijke pagina: via de interactieve mediabronnen krijgen lezers een flinke portie toegevoegde waarde.

“Dat Clickable Paper je onmiddellijk toegang biedt tot een verscheidenheid van online informatie, is al bekend,” zegt Eric Gryson, CEO RICOH Belgium/Luxembourg. “Maar tot nu toe handelde Ricoh het auteursproces af. Met deze nieuwe release kunnen leveranciers van printservices dat nu ook zelf doen en zo een snellere omlooptijd realiseren. Hotspots kunnen ook directer worden beheerd, zodat content kan worden aangepast om tot een werkelijk responsieve informatiebron te komen.”

De nieuwe auteursmogelijkheden zijn nu te gebruiken in heel Europa. De Britse commerciële drukker Barnwell Print, een vroege pionier van Clickable Paper, is één van de eerste leveranciers van print services die ze implementeert. Joint Managing Director Julian Barnwell legt uit: “Dankzij die auteursmogelijkheden kunnen we het hele proces onder één dak beheren. Het is knap ontworpen, goed doordacht en zeer eenvoudig te gebruiken. De hotspots zijn super eenvoudig toe te voegen.”

Hij voegt eraan toe dat het productieproces soepeler zal verlopen aangezien de auteursmogelijkheden in handen van de gebruikers zijn. Zo zal Barnwell meer tevreden klanten beter kunnen ondersteunen. Een voorbeeld is de bekende Norfolk Broads cruise-operator. Eén van zijn schepen gebruikte Clickable Paper om een hotspot te koppelen aan een 360-gradenrondleiding. Toen het bedrijf de piek zag in het aantal views dat Clickable Paper opleverde, besloot het zijn boekingen te koppelen aan soortgelijke video’s van de rest van de vloot.

Julian Barnwell voegt toe: “Telkens als we mensen Clickable Paper tonen, vinden ze het geweldig. Lezers kunnen toegang krijgen tot de informatie op zoveel apparaten als ze maar willen, dus ze hoeven niet voor een computer te zitten.” Tot slot: “Een gedrukte pagina wekt erg veel vertrouwen en Clickable Paper versterkt print nog meer. Als we zelf auteur zijn, kunnen we sneller reageren en creatiever zijn in de service die we bieden.”

De volgende stap in de ontwikkeling van Clickable Paper is het implementeren van hotspots in de grafische identiteit van klanten. Deze aanpak is op de markt getest en zal nu in heel Europa beschikbaar worden gesteld.

“De app is makkelijker te gebruiken en te beheren, zodat leveranciers van print services hun klanten een grotere keuze kunnen bieden,” aldus Gryson. “Zo zijn we weer een stap dichter bij het achterhalen van de impact van een campagne en van engagement in het algemeen.”

Eric Gryson concludeert: “Deze nieuwe ontwikkelingen zorgen voor een grotere mate van productflexibiliteit. De markt zal zich hierdoor gaan interesseren voor het maken van drukwerk dat links legt met online bronnen via innovatieve en flexibele technologie, wat op zijn beurt sales zal genereren. Het toevoegen van functionaliteiten gaat zo snel en makkelijk, dat meer eindgebruikers zullen kiezen voor Ricohs Clickable Paper. Zo verbeteren ze de toegankelijkheid van hun content en ontwikkelen ze productievere relaties met hun klanten.”

Lees meer over Ricoh’s Clickable Paper hier.

 

    | Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT-diensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio en is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2015 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.231 miljard yen (ongeveer 18.5 miljard USD). 

De omzet van het bedrijf is in hoofdzaak afkomstig van producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh produceert verder ook bekroonde digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Het staat bekend voor de kwaliteit van zijn technologie, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en zijn initiatieven voor duurzaam ondernemen.

Onder de vlag van de nieuwe baseline, imagine. change. helpt Ricoh bedrijven de manier waarop ze werken te veranderen en de collectieve verbeelding van de medewerkers te benutten.

Voor meer informatie, ga naar www.ricoh.be/pers

Contacteer ons
Over Blue Chilli

Blue Chilli
Rue d'Alost - 7-11 - Aalststraat
1000 Bruxelles/Brussel